>Over TIM>Vakgebieden

heeft u vragen,

neem dan contact met ons op! eindhoven

040-3400080

hilversum

035-2200990

VAKGEBIEDEN

Een vakgebied is een terrein van beroepsmatig toegepaste kennis en vaardigheden waar mensen zich in kunnen specialiseren. Kenmerkend voor een vakgebied is dat er een vakopleiding of ervaring vereist is om in dat vakgebied werkzaam te kunnen zijn. Wij hebben de onderstaande opgesomde technische vakgebieden. Ga naar het vakgebied wat het beste past bij je opleiding en/of werkervaring en beoordeel zelf welke mogelijkheden wij voor je hebben. Zit de juiste vacature er niet bij, neem dan toch contact met ons op en laat je informeren over jouw mogelijkheden in de arbeidsmarkt.

Mechanical Engineering

Mechanical Engineering is de breedste technische opleiding. Werktuigbouwkundigen bedenken, ontwerpen en maken werktuigen, gereedschappen, apparaten, machines en fabrieken. Al deze systemen, processen en apparaten worden steeds geavanceerder en gecompliceerder. Goede werktuigbouwkundigen zijn dan ook onmisbaar. In dit vakgebied bemiddelen wij voor kandidaten met opleidingen en/of werkervaring op het gebied van automotive, aerospace, maritiem, mechatronica en productontwikkeling.

Als ingenieur houd je je vooral bezig met de ontwikkeling van nieuwe of doorontwikkeling van bestaande machines of apparaten (engineering of R&D). Techniek is je grote passie en je bent geïnteresseerd in technische diepgang. Naast de technische kant zijn er meer mogelijkheden. Zo kun je ook kiezen voor een functie waarin je je interesses combineert op het vlak van techniek en organisatie. Dit kan zijn in een coördinerende- (werkvoorbereiding, projectleiding of ondersteuning) of commerciële (inkoop en verkoop) functie. Voor de praktisch ingestelde techneut zijn er mogelijkheden op het gebied van maintenance (onderhoud) of Commissioning (nieuwbouw), zowel nationaal als internationaal.

Onze opdrachtgevers zijn actief in verschillende sectoren zoals (petro-)chemie, energie, farmacie, food, hightech machine- en apparatenbouw, scheepsbouw, automotive, infra en aerospace.

Electrical Engineering

Een wereld zonder energie- en informatienetwerken is niet meer voor te stellen. Het vakgebied van de elektrotechniek ontwikkelt zich dan ook razendsnel en heeft vele toepassingen. Denk aan de ontwikkeling van (micro)chips, robotica, satellieten en zonnepanelen. In dit vakgebied bemiddelen wij voor kandidaten met opleidingen en/of werkervaring op het gebied van elektronica, energietechniek, industriële automatisering, meet- en regeltechniek, technische informatica, embedded systems en mechatronica.

Binnen het vakgebied Electrical Engineering zijn er voor jou verschillende mogelijkheden. Als ingenieur houd je je vooral bezig met de ontwikkeling van nieuwe of doorontwikkeling van bestaande besturingssystemen. Techniek is je grote passie en je bent geïnteresseerd in technische diepgang. Maar er is meer! Er zijn voor jou ook mogelijkheden op de arbeidsmarkt als je kwaliteiten en interesses liggen op het kruispunt van techniek en organisatie. Dat kan zijn in een coördinerende (werkvoorbereiding, projectleiding of ondersteuning) of commerciële (inkoop en verkoop) functie. Voor de praktisch ingestelde techneut zijn er mogelijkheden op het gebied van maintenance (onderhoud) of commissioning (nieuwbouw), zowel nationaal als internationaal.

Onze opdrachtgevers zijn actief in de (petro)chemie, energie, farmacie, food, hightech machine- en apparatenbouw, scheepsbouw, automotive, infra en aerospace.

Chemie, Life Sciences & Natuurkunde

Binnen Chemie, Life Science en Natuurkunde kun je ervoor kiezen om te gaan werken in en rond het laboratorium. Hierbij houd jij je bezig met o.a. de ontwikkeling van nieuwe analyses, het uitvoeren van controles en testen. Maar je mogelijkheden zijn veel breder dan alleen research & development en je kunt ook aan de slag in een kantoor- of praktische functie. Je hebt een opleiding genoten en/of werkervaring op het gebied van laboratoriumonderwijs, chemie, scheikunde, levensmiddelentechnologie, voedingsmiddelentechnologie, biotechnologie, biologie, farmacie of een gerelateerde opleiding.

Naast werk in en rond het laboratorium kun je er ook voor kiezen om als procesoperator aan de slag te gaan binnen een bedrijf, hierbij houd je het gehele proces nauwlettend in de gaten en ben je verantwoordelijk voor controle hiervan en bijsturing van het proces. Hiervoor heb je een opleiding als Algemene Operationele Techniek, Procestechniek of Proces & Milieutechniek gevolgd.

Als je een opleiding als Chemische Technologie, Chemical Engineering, Scheikundige Technologie, Applied Physics, Technische Natuurkunde of gelijkwaardig hebt gevolgd kun je aan de slag als bijvoorbeeld  Process Engineer, Procestechnoloog, R&D Engineer, Productontwikkelaar of gerelateerd. Hierbij houd jij je o.a. bezig met het ontwerpen en optimaliseren van processen, het uitvoeren van projecten en nieuwe mogelijkheden ontwikkelen.

Onze opdrachtgevers zijn actief in de (petro)chemie, energie, farmacie, food, hightech machine- en apparatenbouw, scheepsbouw, automotive, infra en aerospace

Civiel, ROVM & Bouw

Bij de inrichting van de schaarse ruimte in Nederland kiest men steeds vaker voor verantwoorde, duurzame en efficiënte oplossingen. Op de afdeling Civiel, ROVM & Bouw richten wij ons o.a. op (her)ontwikkeling, nieuwbouw, renovatie en onderhoud van gebouwen, de algemene GWW, beton- en waterbouw en ondergrondse infrastructuur. Daarnaast richten wij ons op de gehele inrichting van de openbare ruimte, tot en met alle voorkomende milieutechnische aspecten (water, lucht, bodem) en cultuurtechniek.

Je hebt een opleiding genoten en/of werkervaring op het gebied van bouwkunde, civiele techniek, ruimtelijke ordening en planologie, milieukunde, verkeerskunde, geodesie of in een gerelateerd vakgebied.

Onze opdrachtgevers zijn aannemers, architectenbureaus, advies- en ingenieursbureaus, projectontwikkelaars, (rijks)overheden, woningbouwverenigingen en producenten.

Technische Bedrijfskunde

Je hebt technische kennis maar bent ook breder geïnteresseerd in economie. Als technisch bedrijfskundige kun je bijvoorbeeld de markt voor een nieuw product verkennen, de kwaliteit van een productielijn verbeteren of het logistieke proces optimaliseren. In dit vakgebied bemiddelen wij voor kandidaten met opleidingen en/of werkervaring op het gebied van business engineering, commercieel ingenieur, commerciële techniek, technische bestuurskunde en andere gerelateerde opleidingen.

Als technisch bedrijfskundige ambieer je een functie op het gebied van planning, inkoop, productie, verkoop of distributie. Je begeeft je op het snijvlak van economie, organisatie en techniek. Dit geeft je veel kansen maar het maakt je zoektocht naar de beste mogelijkheid op de arbeidsmarkt geen eenvoudige zaak. Het beste bedrijf is voor elke kandidaat verschillend. Wij kennen de markt goed en kunnen je helpen je ambities waar te maken.