>Vacatures>PLC Software Engineer

heeft u vragen,

neem dan contact met ons op! eindhoven

040-3400080

hilversum

035-2200990

ADVIES

Joren de Bruijne

035-2200990
j.debruijne@tim-recruitment.nl
Hilversum
PRINTEN
PLC Software Engineer
Vakgebied: Electrical Engineering
Opleidingsniveau MBO
Provincie Utrecht
Plaats Houten
Werkervaring 0 - 1 jaar

Werken als PLC Software Engineer

Als PLC sofware ingenieur ben je verantwoordelijk voor de programmeersoftware waarmee de controle van nieuwe projecten o.b.v. technische specificaties wordt geautomatiseerd.

In de functie van PLC software engineer bestaan jouw werkzaamheden naast het creëren ook uit het verbeteren, uitbreiden en wijzigen van bestaande software. De belangrijkste verantwoordelijkheden van jouw als PLC software engineer zijn het ontwikkelen van PLC applicaties en de uitvoering hiervan binnen het projectteam.

Samen met een multidisciplinair team ontwikkel je PLC applicaties en gebruikshandleidingen hiervoor. Je implementeert en test applicaties in een virtuele omgeving en op locatie in Nederland of in het buitenland. Naast de gebruikershandleiding geeft je medewerkers van de klant instructies en biedt je (telefonische) ondersteuning in geval van storingen. Je bent tweedelijns aanspreekpunt voor de 24-uur service.

Hiernaast ben je als PLC software engineer onderdeel van een projectteam dat in verschillende fasen werkt, van ontwerp tot uitvoering. Samen met collega's uit verschillende disciplines bespreek je de samenstelling van functionele beschrijvingen en technische specificaties. Met jouw creativiteit en veelzijdigheid, adviseer en ondersteun je de ontwikkeling van concepten en systeemoplossingen.

Het bedrijf waar je voor gaat werken

Onze opdrachtgever is een System Integrator met klanten over de hele wereld. Het bedrijf ontwerpt, integreert én levert de beste geautomatiseerde transport en sorteersystemen voor diverse marktsegmenten.

De organisatie heeft een no-nonsense mentaliteit en korte communicatielijnen. Je werk samen met goed gekwalificeerde en gemotiveerde collega’s en met technisch geavanceerde producten.

Herken jij jezelf hierin?

 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Je bent een doorzetter
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit
 • Uitstekende beheersing van Nederlands en Engels zowel in woord als geschrift
 • Beheersing van Duits is een pré
 • Bereid 40% te werken op locatie, zowel in binnen- als buitenland (Duitsland, België en Tsjechië maar ook China en VS). Vanaf 2 dagen tot een week en in uitzonderlijke gevallen langer.
 • Minimaal een afgeronde HBO, bij voorkeur in applied science
 • Je ben een junior, medior of senior PLC software engineer

Wij bieden de mogelijkheden, jij bepaalt je toekomst

 • Een goed salaris
 • Een vast jaarcontract
 • Een zeer onafhankelijk en gevarieerde baan

SOLLICITEER NU

CAPTCHA Image  
* verplichte velden
TELL A FRIEND