TIM NIEUWS - 7 min leestijd

Veiligheid en zekerheid met corona zelftesten

Filip Beekmeijer op 23 april, 2021

Wij hebben corona zelftesten beschikbaar

Als aanvulling op ons protocol omtrent ziekmeldingen stellen we vanaf heden corona zelftesten beschikbaar voor al onze medewerkers. We hebben inmiddels al een tijd te maken met corona, dit kan soms vervelende situaties veroorzaken. Vaak wordt dit veroorzaakt door de onduidelijkheid en onzekerheid die hiermee gepaard gaat. Doormiddel van deze aanvulling proberen we onze medewerkers te ondersteunen om sneller duidelijkheid te krijgen in dit soort situaties.

Aanvulling op protocol

Sinds kort is er de mogelijkheid om je zelf te testen op het coronavirus, dit gaat doormiddel van een zogeheten corona zelftest. Dit maakt het gemakkelijker om preventief te testen en geeft je dus extra zekerheid dat je veilig aan het werk kunt. Daarnaast zorgt de zelftest er voor dat je niet lang hoeft te wachten op de uitslag van een coronatest.

Om te zorgen dat onze medewerkers zo veilig mogelijk kunnen werken en we samen verspreiding van het coronavirus tegengaan hebben al onze medewerkers een corona zelftest opgestuurd gekregen. Op het moment dat een medewerker preventief wil controleren of hij/zij besmet is met het coronavirus dan kan de zelftest gebruikt worden om direct te testen of je besmet bent. Zo heb je direct zekerheid en hoef je niet te wachten voordat je terecht kan voor een test. Op deze manier proberen we onze medewerkers te helpen in deze soms lastige tijd met veel onzekerheid. 

De zelftest is geen vervanging van de reguliere coronatest, indien de zelftest aangeeft dat je waarschijnlijk besmet bent is het alsnog noodzakelijk een door het RIVM erkende test te doen. TIM vergoedt ook een RIVM erkende corona sneltest zodat je eerder zekerheid hebt dan bij een reguliere coronatest.

Wat is een corona zelftest?

De corona zelftest is een antigeensneltest die je bij jezelf kan afnemen. Hiervoor hoef je dus geen afspraak te maken bij een testlocatie. Met een antigeensneltest meet je zelf of je besmet bent met het Coronavirus aan de hand van antigenen. Door middel van een uitstrijkje met een wattenstaafje uit je neus wordt aangetoond of er een viruseiwit, ook wel antigeen genoemd, aanwezig is in het slijmvlies. Deze test is een eenvoudig bij jezelf af te nemen met behulp van de meegeleverde handleiding. Als de uitslag van de corona zelftest positief is, is de kans groot dat je besmet bent met het coronavirus.

Corona zelftest TIM Recruitment

 

Waar is de corona zelftest voor?

Met een corona zelftest meet je of je besmet bent met het coronavirus. Door gemakkelijker, sneller en vaker te testen, zorgen we er samen voor dat we snel kunnen schakelen op het moment dat je denkt besmet te zijn met het coronavirus. Samen zorgen we er voor dat het risico op verspreiding van het virus wordt geminimaliseerd. Deze corona zelftesten geven je een supersnelle uitslag van een coronatest! Wat natuurlijk ideaal is wanneer je jezelf wilt testen op corona. 

Wil je ook werken in een veilige omgeving of wil je weten welke je keuzemogelijkheden je hebt? Laat je dan adviseren tijdens een vrijblijvend loopbaanadviesgesprek

Picture of Filip Beekmeijer

Filip Beekmeijer