TIM Blog

Robin wil doorgroeien binnen Canon

Geschreven door John Verheggen | 17-mrt-2023 11:03:03

Onze Assembly Operator Robin weet het zeker: dankzij het loopbaanadvies via TIM werkt hij bij een top werkgever en kan hij doorgroeien. Robin werkt sinds 12 september 2022 bij Canon in Venlo en heeft het uitstekend naar zijn zin. Na zijn opleiding Autotechniek heeft Robin nog werkervaring opgedaan bij onder andere Janssen Kerres Automotive.

Het contact met TIM

Samen met onze accountmanager Alexander gaan we op bezoek bij Robin in de fabriek van Canon in Venlo. We worden vriendelijk door Robin ontvangen en nemen plaats in één van de spreekkamers. Natuurlijk ben ik benieuwd hoe Robin met Alexander in contact is gekomen.

Robin: ”TIM Recruitment heeft me als een van vele andere detacheerders benaderd met de vraag of ik interesse had om via hun gedetacheerd te worden. In eerste instantie had ik daar helemaal geen interesse in. Maar Alexander is een doorzetter en heeft me uiteindelijk weten te overtuigen om een loopbaanadviesgesprek met hem te doen”.

“Dit adviesgesprek is ook echt een uitkomst en heb ik als zeer prettig ervaren. Er werd ook echt geluisterd en doorgevraagd naar mijn wensen en ambities. De doorslag dat ik voor TIM heb gekozen is het persoonlijke contact en de relaxte gesprekken met Alexander na werktijd. Bij andere partijen was het moment van gesprek niet flexibel en bij Alexander wel”.

TIM geeft je de keuze

Inmiddels is Robin bij Canon verantwoordelijk voor de assemblage van specifieke componenten in printmachines voor drukkerijen. Wat vind je nu het mooie aan jouw rol binnen Canon? “Ik word nu flexibel ingezet op meerdere lijnen waardoor ik ervaring kan opdoen en doorgroeien. Uiteindelijk ga ik werken aan de eindassemblage. Daarbij gaat ook het testen van de machines een rol spelen. Ik kijk er naar uit om mijn kennis in te zetten op de R&D afdeling”, vertelt Robin.

Robin heeft een Deta-Vast contract. Dit geeft hem de mogelijkheid om na een jaar in dienst te gaan bij Canon. Robin: “Dat is ook een groot voordeel om via TIM Recruitment aan de slag te gaan. Je hebt als kandidaat de keuze om na één jaar in dienst te gaan bij de opdrachtgever of om via TIM recruitment te kijken op welk vlak je nog meer ervaring wil opdoen bij een andere opdrachtgever. Ik kies bewust voor een contract bij Canon omdat ik hier de kansen en mogelijkheden krijg om mezelf verder te ontwikkelen”.

Plezier in het werk

Ik vraag Robin wat hij belangrijk vindt in een baan. “Plezier”, zegt hij resoluut. “Plezier hebben in je werk en een goede omgang met collega’s. Dit vertaalt zich ook naar het uitvoeren van uitdagende werkzaamheden en mogelijkheden tot doorgroeien. Daarbij heeft Alexander een grote rol gespeeld. Tijdens het loopbaanadvies kwam al snel naar voren dat dit enkele belangrijke vereisten zijn voor mij. Door de ervaring van Alexander en de kennis over Canon wist hij precies dat dit het bedrijf zou zijn wat bij mij past en waar ik met plezier naar mijn werk ga”.

Robin had nooit eerder gedacht om gedetacheerd te worden. Waarom dan toch een baan als gedetacheerde? “Je denkt er vaak niet aan als mogelijkheid om carrière stappen te zetten. Er hangt ook een bepaalde beeldvorming omheen. Maar uiteindelijk is detachering via TIM Recruitment gewoon het hebben van een baan. Met als voordeel dat je vooral in de sollicitatieprocedure veel ondersteund wordt door de loopbaanadviseur,” reageert Robin. “Het is prettig als je wensen en ambities het uitganspunt zijn van de zoektocht naar een baan. En natuurlijk de ingangen hebben bij aantrekkelijke bedrijven. Het is ook prettig als je de keuze hebt uit meerdere opdrachtgevers. Dat haalt toch de druk een beetje weg waardoor je weloverwogen kunt kiezen voor het bedrijf waar je jezelf goed bij voelt.”

Zou jij TIM adviseren. 

“Ja”, zegt Robin. “TIM heeft een persoonlijke aanpak en staat voor je klaar. De adviseurs van TIM weten ook waar ze over praten en hebben kennis in de techniek. Dat gevoel had ik bij andere bureaus niet. Daar voelde ik me meer een nummer dat zo snel mogelijk geplaatst moest worden zonder dat ze keken wat mijn achtergrond is en welke wensen en ambities ik had. Alexander stond zelfs in de avonduren voor me klaar om vragen te beantwoorden”.

Op zoek naar een baan in de techniek? Boost jouw carrière via onderstaande knop.