WERKGELUK - 5 min leestijd

Tour d' Asperges 2021, fietsen voor het goede doel

Filip Beekmeijer op 16 september, 2021

Zaterdag 11 september stonden er meer dan honderd deelnemers klaar voor alweer de 33ste editie van Tour d’ Asperges. De tour door het Brabantse asperge gebied, inmiddels gekend bij menig (toer)wielrenner. De bedrijventeams dragen zorg voor de financiële ondersteuning. Er werd een fors bedrag opgehaald van 32.500 euro voor Metakids, een stichting die zich inzet voor onderzoek naar metabole ziektes bij kinderen.

Wij als TIM Recruitment deden voor de tweede keer mee. Ons team bestond uit Tim Bijnen, Stan Bonants, Cas Neijnens en daarnaast ook onze relatie John Jaspers van Jaspers Bouwmanagement. Om 10:00 uur stonden ze klaar om te starten vanuit Fletcher Jagershorst in Leende, de vaste start en finish plaats van Tour d’ Asperges.

Vanuit Leende verliep de route richting, Soerendonk, Gastel, Hamont, Achelse Kluis, Borkel en Schaft, Bergeijk, Westerhoven, Riethoven, Walik, Steensel, Knegsel naar de eerste tussenstop in Vessem. Hier had het team er al 45 kilometer op zitten. Tijdens deze tussenstop werden ook de Grinta’s uitgereikt. Zo wordt de aanmoedigingsprijs genoemd tijdens de toer. Grinta is een Italiaanse term. Een renner met grinta is fysiek en mentaal sterk, maakt indruk met zijn overtuiging.

fotodemeus DSC_7774

In totaal werden er drie van deze prijzen uitgereikt, TIM Recruitment was een van de winnaars. Onze directeur Tim Bijnen nam deze prijs in ontvangst.

De rit werd vervolgd en voortgezet naar Middelbeers, Westelbeers, Casteren, Hoogeloon, over de kasseien naar Hapert door naar de tweede tussenstop bij restaurant d’Ouwe Tramhalte in Duizel. De snelheid lag ook dit jaar op een gemiddelde van dertig kilometer per uur.

Het laatste deel van de tocht ging via Eersel, Bergeijk, Valkenswaard op naar de finish in Leende. De Tour d’ Asperges is geen wedstrijd maar, in de eindsprint werden er snelheden gehaald van boven de zestig kilometer.

Volgend jaar zal de toertocht georganiseerd worden op zaterdag 14 mei 2022. En wij van TIM Recruitment zijn er ook dan weer bij! Ook mede door de gewonnen aanmoedigingsprijs (grinta) van dit jaar.

Meer interesse? Neem een  kijkje op de site van Tour d' Asperges www.tourdasperges.nl

Picture of Filip Beekmeijer

Filip Beekmeijer