Inhouse Talent Support

TIM kan een belangrijke rol spelen bij het verbinden van studenten met professionele kansen en helpen bij het vinden van een passende carrière. In een adviserende rol zet TIM Technical Recruitment haar expertise en ervaring in om studenten te begeleiden  en te adviseren tijdens en na hun studie, het sollicitatieproces en bij het nemen van belangrijke carrièrebeslissingen.

 

Inhouse Talent Support

Met Inhouse Talent Support ondersteunen we docent en student.

De voordelen van Inhouse Talent Support

kennis technische detachering

Kennis technische detachering

Groot netwerk technische sector

Groot netwerk technische sector

Adviesgesprek TIM

Individuele coaching

Effectief navigeren

Effectief navigeren

Adviserende rol is weggelegd voor TIM

Eén van de belangrijkste taken van TIM in een adviserende rol is het begrijpen van de vaardigheden, interesses en  doelen van de studenten. Door nauw samen te werken met studenten, kunnen wij inzicht krijgen in hun sterke punten en hen helpen bij het identificeren van carrièrepaden die het beste bij hen passen. Dit kan variëren van het verkennen van verschillende sectoren en functies tot het adviseren over relevante opleidingen en trainingen.

Wij helpen studenten ook bij het ontwikkelen van een effectieve cv en sollicitatiebrief. Wij geven waardevolle feedback over hoe ze zichzelf het beste kunnen presenteren aan potentiële werkgevers en welke aspecten van hun achtergrond en ervaring het meest relevant zijn voor specifieke functies. Daarnaast bereiden wij studenten voor op sollicitatiegesprekken door het oefenen van veelvoorkomende vragen en het verstrekken van tips en technieken om zelfverzekerd over te komen.

Kennis van de branche

Wij zijn, als TIM, goed op de hoogte van de actuele technische arbeidsmarkt en de eisen die werkgevers stellen aan kandidaten. Wij kunnen studenten informeren over trends in de industrie en welke vaardigheden en kwalificaties in trek zijn. Onze kracht ligt bij het inzicht geven in de mogelijkheden buiten de ‘standaard’ kansen. Dit stelt studenten in staat om zich beter voor te bereiden op toekomstige carrièremogelijkheden en om hun kennis en vaardigheden aan te scherpen om aantrekkelijker te zijn voor potentiële werkgevers.

"Onze kracht ligt bij het inzicht geven in de mogelijkheden buiten de ‘standaard’ kansen".

Wij hebben een groot en hecht netwerk welke waardevol is voor studenten. Wij hebben toegang tot een breed scala aan contacten en kunnen studenten in contact brengen met professionals in hun vakgebied. Dit kan leiden tot potentiële werkgevers. Door te profiteren van TIMS netwerk kunnen studenten waardevolle connecties opbouwen die hun carrièregroei bevorderen.

In 7 stappen een op maat gemaakt talentenprogramma
1

In gesprek met docent

TIM gaat met de docent(en) in gesprek over de voordelen van Inhouse Talent Support.

2

Identificeren van behoeften & doelen

Samenwerken met instituten om de specifieke doelen van de studenten te begrijpen. 


Ontwikkelen van een plan op basis van de specifieke eisen en uitdagingen waarmee studenten worden geconfronteerd bij het betreden van de arbeidsmarkt.

3

Frequentie en timing bepalen

Plannen van regelmatige bezoeken aan het instituut, bijvoorbeeld twee keer per maand, halve dag.

Kies een geschikte dag en tijd die aansluit bij het rooster van de studenten. Bijvoorbeeld tijdens terugkomendagen.

4

Team van coaches samenstellen

Selecteren van medewerkers van TIM die geschikt zijn om als begeleiders op te treden.

TIM zorgt ervoor dat ze een goede kennis hebben van de arbeidsmarkt, de sector en 
het begeleidingsproces.

5

Evalueren en aanpassen naar behoeften

Evalueren op effectiviteit van de begeleidingssessies en evt. aanpassen van het programma op basis van feedback van zowel studenten als schoolpersoneel.

6

Meet Succes

Mogelijkheid tot volgen van de loopbanen van studenten na hun afstuderen en meten van het succes van het programma door plaatsingspercentages en positieve feedback.

7

Terugkoppelen aan instituut

Het terugkoppelen van de loopbaan van afgestudeerden naar behoefte van het instituut en de docent.

inhouse talent TIM recruitment
Aura Mooij - Talent Connector & Partnership Speciliast

Talentondersteuning voor studenten op onderwijsinstellingen?

Door samen te werken, krijgen studenten niet alleen toegang tot waardevolle praktijkervaring en diversiteit binnen hun vakgebied maar ook daarbuiten en tot gerichte begeleiding en netwerkmogelijkheden. Deze directe betrokkenheid bij de bedrijfswereld stelt studenten in staat om niet alleen relevante vaardigheden te ontwikkelen, maar ook om een vroege start te maken met het opbouwen van professionele connecties.