Process Engineering

Als engineer lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en productie van innovatieve technologie en verduurzaming van productieprocessen.

Start jouw succesvolle carrière in de procesindustrie met een persoonlijk loopbaanplan van TIM.

Process Engineering

Bij TIM geen vacatures. Met een persoonlijk loopbaanplan kom je verder.

Een onmisbare schakel bij industriële processen

Binnen de chemische technologie ben je betrokken bij het ontwerp, de werking van chemische installaties of fabrieken, het bedenken van chemische processen voor de productie van chemicaliën of producten en hou je toezicht op het productieproces. Je ontwerpt apparatuur, systemen en processen voor het raffineren van grondstoffen of houd je bezig met mengen, compounderen en verwerken van chemicaliën om waardevolle producten te maken. Hiernaast onderzoek je de gevolgen van nieuwe toepassingen voor mens en milieu.

Afhankelijk van jouw specialisme en ambities biedt deze sector veel kansen.

chemical-02

Weet jij al welke richting jij op wilt met je carrière in de techniek?

TIM is bekend met de chemie en goed op de hoogte wat er binnen deze sector speelt, welke kennis bedrijven vragen en wat de perspectieven zijn. Deze sector biedt veel kansen en afhankelijk van jouw specialisme en ambities zijn er diverse mogelijkheden. Chemisch engineers werken in R&D teams, als proces engineer in fabrieken, in de project engineering of houden toezicht op het proces, al dan niet in ploegendienst.

Werken in het vakgebied process engineering

Een chemisch ingenieur weet alles van chemie, materiaalkunde of procestechniek. In deze sector ben je afhankelijk van je specialisatie betrokken bij vele aspecten van het ontwerp en de werking van fabrieken en  installaties, inclusief veiligheids- en gevarenbeoordelingen, procesontwerp en -analyse, regeltechniek of industriële chemische processen. Engineers werken aan het ontwikkelen en verbeteren van kunststoffen, membranen, keramische materialen, voedings- en geneesmiddelen, constructiematerialen of productie- en verwerkingstechnieken of houden toezicht op het productieproces.

TIM heeft niet alleen een gedegen netwerk bij grote bedrijven als AKZO Nobel en DSM maar daarnaast zijn er ook mogelijkheden bij andere innovatieve organisaties in het MKB bij jou in de regio. Laat je goed informeren tijdens het adviesgesprek over welke mogelijkheden het beste bij jou passen!

Functies binnen de process engineering

Maak kennis met het team process engineering

Wilbert van Baren - Director Sales Industrie

Wilbert van Baren - Director Sales Industrie

Tel: +31(0)6 53 740 744

Linkedin
Cas Neijnens - Team Manager Industrie

Cas Neijnens - Team Manager Industrie

Tel: +31(0)6 51 342 541

Linkedin
Sem Leenen - Accountmanager

Sem Leenen - Accountmanager

Tel: +31(0)6 82 049 499

Linkedin
Yosi van der Bilt - Accountmanager

Yosi van der Bilt - Accountmanager

Tel: +31(0)6 22 765 571

Linkedin
Lucien Grampon - Senior Accountmanager

Lucien Grampon - Senior Accountmanager

Tel: +31(0)6 20 687 323

Linkedin
Ivan Robles - Senior Accountmanager

Ivan Robles - Senior Accountmanager

Tel: +31(0)6 82 438 042

Linkedin
Lucien Grampon - Senior Accountmanager

Klaar voor jouw loopbaan in de techniek?

Wil processen optimaliseren bij de werkgever die écht bij jou past? Maak kennis met TIM en laat je adviseren over de beste stap in jouw loopbaan.