Vind jouw baan

Process engineering

Als engineer lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en productie van innovatieve technologie en verduurzaming van productieprocessen.

Process engineering

Weet je al direct welke richting je op wilt gaan óf weet je het nog niet helemaal zeker?

Laat je adviseren door een loopbaanadviseur

Een onmisbare schakel bij industriële processen

Binnen de chemische technologie ben je betrokken bij het ontwerp, de werking van chemische installaties of fabrieken, het bedenken van chemische processen voor de productie van chemicaliën of producten en hou je toezicht op het productieproces. Je ontwerpt apparatuur, systemen en processen voor het raffineren van grondstoffen of houd je bezig met mengen, compounderen en verwerken van chemicaliën om waardevolle producten te maken. Hiernaast onderzoek je de gevolgen van nieuwe toepassingen voor mens en milieu.

Afhankelijk van jouw specialisme en ambities biedt deze sector veel kansen.

chemical-02

Weet jij al welke richting jij op wilt met je carrière in de techniek?

TIM is bekend met de chemie en goed op de hoogte wat er binnen deze sector speelt, welke kennis bedrijven vragen en wat de perspectieven zijn. Deze sector biedt veel kansen en afhankelijk van jouw specialisme en ambities zijn er diverse mogelijkheden. Chemisch engineers werken in R&D teams, als proces engineer in fabrieken, in de project engineering of houden toezicht op het proces, al dan niet in ploegendienst.

Werken in het vakgebied process engineering

Een chemisch ingenieur weet alles van chemie, materiaalkunde of procestechniek. In deze sector ben je afhankelijk van je specialisatie betrokken bij vele aspecten van het ontwerp en de werking van fabrieken en  installaties, inclusief veiligheids- en gevarenbeoordelingen, procesontwerp en -analyse, regeltechniek of industriële chemische processen. Engineers werken aan het ontwikkelen en verbeteren van kunststoffen, membranen, keramische materialen, voedings- en geneesmiddelen, constructiematerialen of productie- en verwerkingstechnieken of houden toezicht op het productieproces.

TIM heeft niet alleen een gedegen netwerk bij grote bedrijven als AKZO Nobel en DSM maar daarnaast zijn er ook mogelijkheden bij andere innovatieve organisaties in het MKB bij jou in de regio. Laat je goed informeren tijdens het adviesgesprek over welke mogelijkheden het beste bij jou passen!

Functies binnen de process engineering

  • Procestechnoloog
  • Process engineer
  • R&D Engineer
  • Chemical engineer
  • P&ID Tekenaar/Ontwerper
  • Proces Operator

Maak kennis met het team process engineering

Cas Neijnens (TIM Eindhoven)

Cas Neijnens - Sr. Accountmanager

Tel: +31(0)6 51 342 541

Linkedin
Wilbert van Baren Business Unit Manager TIM-2

Wilbert van Baren - Partner

Tel: +31(0)6 53 740 744

Linkedin
John

John Versluis - Accountmanager

Tel: +31(0)6 82 660 337

Linkedin
Tamarah Koolhof (2)

Tamarah Koolhof - Accountmanager

Tel: +31(0)6 12 580 720

Linkedin
Tom-van-Setten

Tom van Setten - Accountmanager

Tel: +31(0)6 23 498 305

Linkedin
chemical-advies

Loopbaan advies

Wil je werken in het vakgebied chemical en weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn? Maak kennis met TIM en laat je informeren over alle keuzemogelijkheden die er voor jou zijn. 

Óf laat je gegevens achter en een van onze loopbaanadviseurs neemt contact met je op.