Werkgeluk

WERKEN BIJ TIM - 6 min leestijd

Werkgeluk, ben jij gelukkig op je werk?

Kim van der Steen op 7 maart, 2019

In een wereld waarin werk een groot deel van ons leven inneemt, is werkgeluk meer dan alleen maar een modewoord. Het gaat om het vinden van voldoening, plezier en betekenis in wat je doet op de werkvloer. Werkgeluk is een persoonlijke beleving en kan voor iedereen iets anders betekenen. Het draait om het creëren van een positieve en stimulerende werkomgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen en de ruimte krijgen om te groeien. Het streven naar werkgeluk is niet alleen gunstig voor het individu, maar ook voor de organisatie als geheel. Het leidt tot gemotiveerde en productieve medewerkers, wat uiteindelijk resulteert in succes voor iedereen die betrokken is bij het bedrijf. Het is dus geen wonder dat werkgeluk een centraal thema is geworden in de moderne zakelijke wereld.

Maar wat betekent werkgeluk eigenlijk?

Een goede balans tussen levensgeluk en werkgeluk is essentieel, omdat ze altijd van invloed zijn op elkaar. Naast de werkomgeving waarin je je bevindt, heb je uiteindelijk zelf de grootste invloed op jouw eigen werkgeluk.

Waarom is werkgeluk dan zo belangrijk? Iedereen streeft naar geluk, en onderzoek heeft aangetoond dat gelukkige medewerkers meer energie hebben, productiever zijn en gedrevener zijn (Lyubormisky, King & Diener 2005). Dit sluit nauw aan bij de visie van TIM, waar plezierig werken in een ambitieuze omgeving centraal staat!

Voel jij je gelukkig op je werk? Werkelijk gelukkig ben je als je voldoening en energie haalt uit je werk. Bij TIM vinden we het belangrijk dat jouw baan aansluit bij jouw wensen en ambities. Op die manier stimuleren we groei, ontwikkeling en succes voor al onze medewerkers. Deze kernwaarden dragen bij aan hoe iemand zich voelt op het werk en dus ook aan het werkgeluk.

Groei, ontwikkeling en succes op het werk

De TIM Academy - ook wel de groei van onze medewerkers - wordt middels verschillende manieren aangeboden en is dé springplank voor een succesvolle carrière. Hiernaast wordt per medewerker aandacht besteedt aan persoonlijke ontwikkeling. Binnen TIM zijn er dan ook verschillende mogelijkheden om trainingen en cursussen te volgen waarmee je jouw vakkennis en/of soft skills vergroot. Afhankelijk van de ambities en wensen wordt een persoonlijk leer- en ontwikkelplan opgesteld. Het is hard werken, maar bij TIM wordt hard werken gezien, gewaardeerd en beloond. Het uiteindelijke resultaat is succes bij al onze medewerkers!

Picture of Kim van der Steen

Kim van der Steen

Manager Human Resources