David Bij Haskoning

LOOPBAANADVIES - 11 min leestijd

Direct een baan bij mijn droombedrijf

John Verheggen op 11 januari, 2023

Als Milieudeskundige gedetacheerd bij Royal HaskoningDHV

David van Til is 24 jaar en afgestudeerd milieukundige aan de HAS Green Academy in Den Bosch. Al in het tweede jaar van zijn opleiding wist hij waar hij wilde werken: bij Royal HaskoningDHV in Nijmegen. Maar hoe is hij daar terecht gekomen, wat doet hij daar en waarom heeft hij voor detachering gekozen?

Op bezoek bij David van Til

Samen met onze accountmanager Jenske Schriks gaan we op bezoek bij David van Til. Jenske heeft David voor een jaar gedetacheerd bij Royal HaskoningDHV. We worden enthousiast door David ontvangen in het prestigieuze gebouw en na een korte introductie ben ik benieuwd hoe David hier terecht is gekomen en hoe zijn baan als Milieudeskundige bevalt.

David: “Nadat ik gestart was aan de Hogere Agrarische School (HAS) in Den Bosch wist ik in het tweede jaar Milieukunde al dat ik bij Royal HaskoningDHV wilde werken.” Royal Haskoning is een ingenieursbureau dat ingenieursdiensten levert aan opdrachtgevers en advies geeft over duurzaamheid, water, zonneparken en meer. Als junior duurzaamheidsadviseur binnen de adviesgroep regionale gebiedsontwikkeling en infrastructuur Nijmegen, helpt David de gemeenten met het op de kaart zetten van verduurzaming binnen de grond, weg en waterbouw en de infrastructuur. Daarnaast is hij aangesloten bij de Sustainability Group in Amersfoort waar hij de CO2-berekeningen verzorgt voor diverse projecten.

“Ik werk hier voor een jaar vanuit TIM Recruitment waarbij ik gedetacheerd wordt”, gaat David verder. “Na een jaar wordt mijn contract overgenomen door Royal Haskoning. Ik heb hier niet één specifieke opdracht, wat je zou verwachten als je gedetacheerd wordt. Het mooie aan mijn rol is dat ik nu vanuit diverse afdelingen wordt gevraagd om projecten samen op te pakken of tenders te schrijven. Naarmate ik meer ervaring opdoe krijg ik ook steeds grotere projecten waarbij ik zelf de projectgroepen samenstel en aanvragen van klanten beheer.”

“Mijn doel is om zelf opdrachten van grote organisaties zoals Rijkswaterstaat binnen te halen en te begeleiden waarbij ik de schakel kan zijn tussen de opdrachtgever en het projectteam en zo betrokken ben bij het hele proces. Op die manier kan ik het klantcontact onderhouden en kan ik mijn inhoudelijke kennis inzetten binnen alle facetten van het project waarbij specifieke detailvragen uitgezet worden binnen het projectteam.”
“Ik krijg binnen Royal Haskoning heel veel vrijheid waardoor ik gemakkelijk zelf mensen op kan zoeken. Dit is echt iets wat bij mij, als sociaal persoon, past en waar Jenske goed naar heeft gekeken bij het vinden van deze baan.”

“Naast vrijheid vind ik een goede werksfeer binnen de organisatie erg belangrijk. Het is fijn als de onderlinge sfeer en samenwerking niet altijd te serieus is en dat een grapje op z’n tijd gemaakt kan worden. Daarnaast vind ik goede arbeidsvoorwaarden erg belangrijk. En deze baan bij Royal Haskoning brengt dit allemaal samen.”

“Je hoeft zelf namelijk vrij weinig te doen, alleen een paar keer afspreken en sollicitatie plannen.”

Milieudeskundige bij Royal HaskoningDHV

Waarom heb je voor detachering gekozen?

David zit zichtbaar op zijn plek en praat enthousiast over zijn werkzaamheden als duurzaamheidsadviseur. Op de vraag waarom hij voor detachering via TIM Recruitment heeft gekozen is hij heel duidelijk: “TIM Recruitment heeft heel goed geluisterd naar wat ik zocht. Zoals ik al zei wilde ik altijd al bij Royal Haskoning aan de slag en Jenske wist me daar binnen te brengen. Daarnaast heeft het me veel tijd bespaard waardoor ik me kon richten op mijn studie. Door met een detacheringsbureau samen te werken heb ik zelf geen vacatures hoeven te zoeken en geen sollicitatiebrieven hoeven te schrijven. Eén adviesgesprek was voldoende en TIM Recruitment deed de rest.”

Ook de mogelijkheid die TIM Recruitment biedt om na een jaar in dienst te gaan bij de opdrachtgever spreekt David erg aan. “Dat is wel erg relaxed. Je hoeft zelf namelijk vrij weinig te doen, alleen een paar keer afspreken en sollicitatie plannen. Dus door deze manier van detacheren heb ik denk ik sneller een baan gevonden dan wanneer ik het zelf had moeten doen”, vertelt David.

Tip van David:

"Mensen die net uit een studie komen raad ik detachering via TIM echt aan. Op die manier bespaar je zelf tijd en maak je een vliegende start naar de baan die je echt leuk vindt."

Ook benieuwd wat TIM voor jou kan betekenen? Maak dan een loopbaanplan.

Picture of John Verheggen

John Verheggen

John verzorgt als Marketing & Event Specialist bij TIM Recruitment het Marketingplan en coördineert de activiteiten.