Janne bij SeableWood

LOOPBAANADVIES - 13 min leestijd

Werken bij SeableWood

Aura Mooij op 8 april, 2024

Afgestudeerd als Interieurontwerper en nu technisch tekenaar in de jachtbouw

Janne van der Stappen studeerde vormgeving aan SintLucas in Boxtel en had aanvankelijk haar zinnen gezet op een carrière als etaleur. Na haar studie bleek haar interesse uit te gaan naar het technische aspect van interieurontwerp en architectuur. Dit leidde haar naar het HBO Thomas More in Mechelen - België waar ze afstudeerde als Interieurontwerper.

Janne: “Het vinden van een passende baan, na mijn studie, bleek best uitdagend. Tijdens het zoeken naar een baan, twijfelde ik over mijn carrièrepad als interieurontwerper. Maar na een korte pauze hoorde ik via-via van TIM Technical Recruitment. Na een bezoekje op hun website zag ik dat TIM technische talenten aan een baan helpt. Omdat ik het technische aspect van mijn studie leuk vond, zag ik wel een match. Ik wilde graag een functie in de woningbouw. Dat kon TIM mij vast bieden. Ik kwam in contact met een Accountmanager van TIM. Hij begreep mijn twijfels, wensen en ambities en stelde mij direct voor aan een aantal bedrijven. Daar was ik heel blij mee.”

Het eerste bedrijf waar Janne op sollicitatiegesprek ging, was Zegers Bouw. Dit bedrijf sprak haar erg aan maar helaas, door de afstand, koos ze niet voor dit bedrijf.

Janne: “Toen mocht ik op gesprek bij SeableWood, onderdeel van Seable&Co. Een bedrijf gespecialiseerd in hoogwaardige jachtbouw exterieurs. Het was een leuk gesprek maar het voelde niet hetzelfde aan als bij Zegers Bouw. Dit was echt een heel ander bedrijf met een functie met andere taken. Ik ben toch voor het tweede gesprek gegaan en omdat er voor mij aanpassingen in functietaken waren gedaan, wat ik beter bij mij vond passen, wilde ik deze uitdaging aangaan. Dat ze dit voor mij hadden gedaan, waardeerde ik enorm. TIM geeft aan dat de kandidaat centraal staat en dat bleek hieruit.”

Seable&Co2

Door willen leren, sneller groeien

In haar nieuwe rol bij SeableWood begon Janne als werkvoorbereider/ technisch tekenaar in de teakdekken. Ze begon met 2D-tekeningen om vertrouwd te raken met het vakgebied en de benodigde software. Janne: “Dit had ik redelijk snel onder de knie. Waardoor ik al snel steeds meer taken kreeg in de meubels en het 3D-tekenen. Zoals het technisch uitwerken van een meubel vanuit een ontwerp van de architect en het maken van lay-outs die, ter controle, naar de werf gaan. Daar wordt gecontroleerd of alles naar wens van de architect is uitgewerkt. Waarna een productietekening gemaakt kan worden, zodat het meubel ook daadwerkelijk gemaakt kan worden in de werkplaats. Mijn passie ligt bij concept, creatie en realisatie. Deze facetten kom je bij Seable&Co van A-tot-Z tegen.”

“Ik ben zelf perfectionistisch en deze karaktertrek van
mij komt bij SeableWood goed van pas."

Janne ontdekte dat ze de technische aspecten van haar werk nog leuker vindt dan ze had verwacht en ze geniet ervan haar eigen creativiteit in te brengen en gaat met plezier naar haar werk.

Janne: “In de jachtbouw is alles uniek en bij elk project is kwaliteit en perfectionisme van belang. Ik ben zelf perfectionistisch en deze karaktertrek van mij komt bij SeableWood goed van pas. Hoewel ik aanvankelijk nooit had gedacht gedetacheerd te worden, erken ik de voordelen van de aanpak van TIM. Met name de ondersteuning en begeleiding die ik tijdens en na het sollicitatieproces kreeg. Ondanks enkele uitdagingen, zoals Engels praten in de werkplaats en AutoCad, waarvoor ik nu lessen volg, geeft mijn baan als werkvoorbereider/ technisch tekenaar veel voldoening. Ik heb een bekende, die nog studeert, aangeraden om ook contact op te nemen met TIM voor carrièremogelijkheden.”

Janne en Seablewood 1800x1350

Adviserende rol is weggelegd voor TIM

Wanneer je aan het afstuderen bent of al bent afgestudeerd, kan het zijn dat je net als Janne twijfelt over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. TIM geeft maatwerkadvies en daar kunnen veel afstudeerders of net afgestudeerden goed gebruik van maken. Onze kracht ligt bij het inzicht geven in de mogelijkheden buiten
de ‘standaard’ kansen. Dit stelt jou in staat om je beter voor te bereiden op toekomstige carrièremogelijkheden en om jouw kennis en vaardigheden aan te scherpen om aantrekkelijker te zijn voor potentiële werkgevers. TIM kan jou daarbij helpen.

Ook benieuwd wat TIM voor jou kan betekenen? Maak dan samen met TIM een loopbaanplan.

Picture of Aura Mooij

Aura Mooij

Talent Connector & Partnership Specialist