Loopbaanadvies

LOOPBAANADVIES - 13 min leestijd

Wij zetten de starter centraal

Filip Beekmeijer op 24 november, 2020

De starter centraal

Het is een veel gehoord statement dat voor technici de banen voor het oprapen liggen. Maar anders dan deze verhalen doen geloven, is ook voor technische schoolverlaters solliciteren niet eenvoudig. Meer keuze biedt immers ruimte voor meer twijfel. TIM biedt afgestudeerde uitkomst: met een adviesgesprek komen we erachter waar de starter het beste past en vervolgens zijn we de kruiwagen waar je mee binnen komt.

Keuzestress is een probleem waar bijna elke schoolverlater mee te maken krijgt. Heel begrijpelijk, want het maken van de juiste keuze aan het begin van je loopbaan is moeilijk. Gebrek aan kennis van de arbeidsmarkt is misschien wel de grootste oorzaak daarvan. Als techneut ben je in een ideale baan op zoek naar technische diepgang, de naam van het bedrijf is eigenlijk secundair. Het lastige daaraan is dat technische bedrijven niet of nauwelijks reclame maken, waardoor starters vaak niet weten wat een bedrijf exact doet.

Dan zitten starters met de vraag: waar vind ik de juiste baan? Maar dat is niet het enige dilemma waar veel starters mee worstelen. Veel afgestudeerde hebben de basisvraag 'wat wil ik met mijn carrière?' ook nog niet beantwoord maar als je niet weet wat je zoekt is de kans van slagen natuurlijk klein. Als oplossing van dat probleem is een vrijblijvend adviesgesprek waar je niet alleen voorzien wordt van loopbaanadvies maar ook aan een baan geholpen kan worden.

neonbrand-y_6rqStQBYQ-unsplash2

In de werkwijzen van TIM zetten staat de starter centraal, iedereen die via TIM aan de slag wil, krijg een persoonlijk adviesgesprek. In dit gesprek gaat TIM samen met de starter in kaart brengen wat zijn of haar wensen zijn, hoe die ideale functie eruit zou moeten zien en bij wat voor soort werkgever hij of zij het liefst aan de slag wil. Ideaal binnen de realiteit. Want dit gesprek is ook bedoeld om de verwachtingen van de starter te spiegelen aan de werkelijkheid. Zo blijkt uit ervaring dat praktische zaken zoals reisafstand of de hoogte van het salaris soms voor teleurstelling kan zorgen in een sollicitatieproces.

Het kan zijn dat bij sommige bedrijven of binnen specifieke branches het salaris gemiddeld lager ligt dan de algemene indicaties die op internet te vinden zijn. Als dat meespeelt bij de baankeuze die je maakt, is dat goed om je dat vooraf te realiseren om daarmee teleurstelling te voorkomen. Maar ook kan tijdens dit gesprek iemand tot nieuwe inzichten komen. Op basis van onze jarenlange ervaring is het mogelijk om na zo’n gesprek te zien bij welk type bedrijf iemand past en wat voor soort functie aansluit bij iemands wensen. Dit adviesgesprek kan geheel vrijblijvend plaatsvinden. Want pas na dit gesprek besluit de starter of je bij TIM aan de slag zou willen en of TIM daadwerkelijk voor jou op zoek gaat naar een passende functie.

Maatwerk

De meerwaarde om via een bureau op zoek te gaan naar een passende functie is duidelijk. Met het netwerk binnen de organisaties, is de kans van slagen vele malen groter dan wanneer je op eigen houtje je cv opstuurt naar een bedrijf. TIM kan zich direct richten tot de afdelingshoofden en kunnen heel doelgericht en snel schakelen. Van dat netwerk en die korte lijnen, daar kun je als schoolverlater je voordeel mee doen. Het netwerk van TIM strekt zich uit over alle vakgebieden en alle branches en werkt
niet met een zogenaamde leververplichting. Dat onderscheidt TIM van andere, met name grote technische
detacheerders. Door de ruime ervaring in de arbeidsbemiddeling weet TIM wat de 'mooie' en ook de
'minder mooie' bedrijven zijn om je carrière te starten. TIM richt zich op organisaties waar vooral veel
development plaats vindt. De werkwijzen van TIM is dat er gekeken wordt vanuit de kandidaat en niet vanuit de vacature. Het gaat er om dat de starter die baan vindt die bij hem of haar past. Het is de taak van TIM om zo goed mogelijk in te schatten binnen welke afdeling en op welk niveau iemand kan starten en dat in de praktijk te realiseren, en dat is echt maatwerk.

luis-villasmil-4V8uMZx8FYA-unsplash

Persoonlijke begeleiding

Wanneer de passende functie gevonden lijkt te zijn, komt de starter het eerste jaar in dienst bij TIM en werkt op basis van detachering bij de opdrachtgever. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden worden integraal overgenomen van het bedrijf waar de starter gedetacheerd is, en zijn dus hetzelfde. Maar wie bij TIM in dienst is kan daarbij rekenen op persoonlijke begeleiding van zijn accountmanager. Na een jaar stapt de starter over en komt in vaste dienst van het bedrijf waar hij of zij gedetacheerd is. Tenzij de starter het idee heeft dat hij of zij niet de juiste keuze heeft gemaakt of dat de starter liever wilt verbreden. Dan kan je besluiten om eerst nog een jaar via TIM ergens anders te werken.

Plannen realiseren

Met jaren ervaring in de technische arbeidsbemiddeling weet TIM de technische schoolverlaters een nieuwe mogelijkheid te bieden om hun loopbaan een realistische start te geven. Jonge technici worden de arbeidsmarkt opgestuurd met het idee dat de wereld aan hun voeten ligt, dat ze overal kunnen beginnen en daarmee gouden bergen kunnen verdienen. Al is dat maar voor een enkeling weggelegd. Ons doel is om voor ieder een persoonlijk een realistisch toekomstbeeld te creëren, te helpen bij het maken van de juiste keuzes en die plannen te realiseren.

cytonn-photography-n95VMLxqM2I-unsplash

Wil jij ook weten wat jouw keuzemogelijkheden zijn? 

Investeer dan een uurtje van je tijd en laat je vrijblijvend adviseren door een loopbaanadviseur van TIM. De keuze is aan jou. Plan een vrijblijvend loopbaanadviesgesprek in en samen kijken we naar de volgende stap in jouw loopbaan.

Picture of Filip Beekmeijer

Filip Beekmeijer