Welke baan past bij jou?

LOOPBAANADVIES - 6 min leestijd

Welke beroepen zijn kansrijk?

John Verheggen op 19 juni, 2023

Welke baan past bij jou?

Er is genoeg werk. Met name voor mensen met een afgeronde technische MBO-4, HBO, WO-opleiding. Maar welke baan past bij jou? Daarvoor hebben we een handig overzicht gemaakt met Kansrijke Beroepen. We geven je graag enkele tips over hoe je deze lijst kunt gebruiken in jouw zoektocht naar een baan die écht bij je past.

Weet jij wat je gaat doen?

Op dit moment hebben we te maken met een krappe arbeidsmarkt. Dit biedt kansen: werkgevers staan eerder open voor werkzoekenden die niet direct voldoen aan de gewenste kwalificaties. Heb je eerder gesolliciteerd op een kansrijk beroep, maar ben je het niet geworden? Ga dan eens in gesprek met onze adviseurs. Zij beschikken over een groot netwerk en begeleiden je sollicitatieproces

Je staat er niet alleen voor!

Weet je welk (kansrijk) beroep jouw interesse heeft, maar niet hoe je daar kunt komen? Of weet je niet welk ander werk bij je past? Zoek hulp en ga het gesprek aan. Heb je een MBO-4, HBO- of WO-opleiding in de techniek afgerond, dan kun je bij onze adviseurs terecht voor een loopbaancheck. Zij kennen de markt en kunnen je wijzen op mogelijke alternatieve trajecten.

Wil je liever meer ervaring opdoen voordat je aan een vaste baan begint? Ook dat kan. Zo kun je bijvoorbeeld eerst enkele jaren bij verschillende bedrijven gaan werken en ervaring opdoen binnen de verschillende wervelden.

Sommige beroepen zijn erg populair, zoals het beroep Architect. Dit kan een reden zijn dat je niet direct als architect aan de bak kunt. Met de lijst Kansrijke Beroepen kun je inspiratie opdoen over andere mogelijkheden. Onze adviseurs helpen je graag bij het uitstippelen van jouw carrièredoelen. 

Tips van TIM

  • Bepaal waar jij energie van krijgt
  • Onderzoek wat nodig is voor jouw droombaan
  • Ga in gesprek en gebruik je netwerk. Bijvoorbeeld met één van onze adviseurs.

 

 

Picture of John Verheggen

John Verheggen

John verzorgt als Marketing & Event Specialist bij TIM Recruitment het Marketingplan en coördineert de activiteiten.