Esmee-01

WERKEN IN DE TECHNIEK - 4 min leestijd

De ervaring van Esmee - Chemisch analist

Sofie van de Kerkhof op 13 februari, 2019

Baan als chemisch analist

Werken als Chemisch analist. 

Esmee is werkzaam als chemisch analist bij een internationale raffinaderij in Rotterdam Botlek. Naast verschillende soorten ruwe olie produceert de raffinaderij hoogwaardige basis-oliën voor een nieuwe generatie smeermiddelen. Deze basisolie is zeer puur. Het laboratorium waar Esmee werkt is verantwoordelijk voor het analyseren van monsters om te beoordelen of producten voldoen aan kwaliteitscriteria. Het laboratorium waar Esmee werkt is ruim, modern en goed geoutilleerd. Binnen dit lab laat Esmee haar favoriete laboratoriumapparatuur zien.

‘Tijdens mijn opleiding hebben we deze proef alleen theoretisch behandeld omdat het instrument te kostbaar is om aan te schaffen. Hier kan ik deze theoretische kennis direct inzetten. Dat is wel heel mooi.

Voordat Esmee haar werkzaamheden als chemisch analist mag uitvoeren wordt ze intern opgeleid. Na dit traineeship wordt ze samen met een team verantwoordelijk voor het analyseren en beoordelen van monsters. Esmee werkt in een team met leeftijdgenoten en ervaren collega’s. ‘Als team werken we in ploegendiensten en na verloop van tijd wisselen de teams. Deze afwisseling en de leuke collega’s zijn zeker een grote plus in deze baan.’


Na haar opleiding HBO Chemie zoekt Esmee een baan als chemisch analist dicht bij huis. Via een klasgenoot komt ze in contact met Leonie van TIM. ‘Ik heb contact gehad met verschillende detacheringsbureaus maar Leonie van TIM had snel een uitdaging voor mij.’ Esmee werkt in een modern laboratorium samen met leuke collega’s en heeft het goed naar haar zin.   

Ben jij net zoals Esmee op zoek naar een baan als chemisch analist of in de industrie sector en wil je weten welke keuzemogelijkheden je hebt? Laat je tijdens een loopbaanadvies gesprek adviseren. Na dit gesprek weet jij welke richting jij op kan met jouw loopbaan in de chemie. De sector biedt vele mogelijkheden en afhankelijk van je specialisatie en ambities zijn er verschillende mogelijkheden voor jou. 

Wil je weten wat jouw keuzemogelijkheden zijn op de technische arbeidsmarkt? Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan! 

Adviesgesprek

Picture of Sofie van de Kerkhof

Sofie van de Kerkhof

Als specialist in het vakgebied Industrie verbind ik technisch in de volgende vakgebieden: Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Automotive, Mechatronica en Technische Bedrijfskunde met bedrijven. Zoek je een technische functie en ben je nieuwsgierig naar wat de beste mogelijkheden voor jou op de arbeidsmarkt zijn?