LOOPBAANADVIES - 6 min leestijd

De ervaring van Joep - Uitvoerder

Filip Beekmeijer op 25 januari, 2021

Werken als uitvoerder

Joep werkt bij een groot bouwbedrijf als uitvoerder. Het bouwbedrijf waar Joep voor werkt is gespecialiseerd in heel het traject van ontwikkeling, nieuwbouw, renovatie en onderhoud van woning- en utiliteitsbouw. Joep werkt momenteel aan een nieuwbouwproject in Best. Als uitvoerder is hij verantwoordelijk voor de materialen op het bouwterrein. Zo berekent hij hoeveel materiaal er nodig is en zorgt hij er voor dat de materialen op tijd worden besteld. Daarnaast is Joep verantwoordelijk voor de coördinatie op het terrein zodat de juiste materialen op het juiste moment op de juiste plaats staan. Met uiteindelijk als eindresultaat meerdere luxe appartementen in een natuurlijke omgeving in Best. Zo is Joep dagelijks te vinden op de bouwplaats waar hij verantwoordelijk is voor de bestellingen en de gehele infrastructuur op de bouwplaats.

Joep 2.1

Joep werkt als uitvoerder onder toezicht van een ervaren collega die hem alle fijne kneepjes van het vak leert. Als uitvoerder moet je over goede managementkwaliteiten beschikken, Joep is namelijk verantwoordelijk voor de communicatie tussen verschillende leveranciers en zorgt dat de juiste spullen geleverd worden. Daarnaast is hij organisatorisch verantwoordelijk voor de planning rondom het project en het regelen en vooruitkijken met betrekking tot de uit te voeren werkzaamheden. Het werk mag namelijk geen onnodige vertragingen oplopen.

Joep

Dit is Joep zijn eerste baan nadat hij de opleiding HBO Bouwkunde heeft afgerond. Zijn werkzaamheden zijn afwisselend en de fijne kneepjes van het vak leert hij pas echt in de praktijk. Joep geeft aan dat hij tijdens verschillende stages al wel kennis heeft gemaakt met verschillende facetten van het vak, maar dat hij nog nooit een project van A tot Z heeft kunnen begeleiden. Dat maakt dit project voor hem erg interessant en leerzaam. Regelmatig neemt Christian (Senior Accountmanager bij TIM) contact op met Joep om te vragen hoe het gaat.

Joep 3

Ben jij net zoals Joep op zoek naar een baan in de bouw, civiele techniek of ROVM sector en wil je weten welke keuzemogelijkheden je hebt? Laat je tijdens een loopbaanadviesgesprek adviseren. Na dit gesprek weet jij welke richting jij op kan met jouw loopbaan in de techniek. De sector biedt vele mogelijkheden en afhankelijk van je specialisatie en ambities zijn er verschillende mogelijkheden voor jou.

Wil je weten wat jouw keuzemogelijkheden zijn op de technische arbeidsmarkt? Vraag nu een vrijblijvend loopbaanadviesgesprek aan!

 
Picture of Filip Beekmeijer

Filip Beekmeijer