Julien

LOOPBAANADVIES - 9 min leestijd

De ervaring van Julien - Werkvoorbereider

John Verheggen op 19 juni, 2019

Werken in de prefab bouwwereld.

Julien zit in de laatste fase van zijn opleiding (hbo Bouwkunde), gaat pas afstuderen over een halfjaar en zocht een baan voor de tussenfase. Aan Stan - accountmanager bij TIM, de vraag om op zoek te gaan naar een mooie uitdaging. Een onalledaags traject voor Stan omdat Julien nog moest afstuderen. Stan heeft zijn netwerk ingezet met als resultaat dat Julien bij hetzelfde bedrijf eerst een halfjaar gaat werken, vervolgens gaat afstuderen en na zijn studie mag starten in een nader te bepalen rol.

Werken als werkvoorbereider. Julien werkt bij een leidende (en innovatieve) speler in de bouwwereld. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en monteren van wind- en waterdichte gebouwen in het midden- en hoogbouw segment. Innovatieve concepten die ervoor zorgen dat bouwprojecten in de helft van de traditionele bouwtijd worden gerealiseerd.

'Het clubje collega’s waar ik mee werk is relatief jong. Meestal hoor je dat er oudere mensen werken in de bouwwereld maar dat valt hier wel mee. Mijn collega’s zijn net onder of net boven de dertig.’   

Julien werkt met name op kantoor. Af en toe ga je de vloer op om iets te meten maar het werk is voornamelijk binnen. Qua werkzaamheden is Julien meestal aan het plannen van werken op de vloer. ‘Dat vind ik mooi omdat het plannen heel dynamisch is. Zo is er bijvoorbeeld vandaag iets gepland maar kan dit morgen, door een verandering in de tekening, veranderen. In dit geval moet ik terug naar de planning om deze te wijzigen. Dan moet ik kijken of ik ergens iets kan verschuiven. Sommige planningen zijn heel makkelijk te maken en vlam je er zo in. Maar ooit zit je met planning waarbij de leverdatum te dicht op de productiedatum zit en dat gaat eigenlijk net niet. In dat geval moet je kijken waar je kan schuiven en schuiven. Dan ben je een hele dag met de planning bezig, volop aan het denken en hersenen aan het kraken. Dat vind ik wel mooi.’

En hoe reageren jouw collega’s eigenlijk wanneer je een planning wijzigt? ‘Meestal hebben mijn collega’s het niet door omdat ze de planning nog niet hebben ontvangen. Heel af en toe heb ik een planning gemaakt die alsnog aangepast moet worden dan zeggen mijn collega’s wel eens: Juul, hoe zit het nu. Het is al aangepast moeten we nu alweer alles herdenken. In dat geval zeg ik natuurlijk dat het even niet anders kan. Soms moet het gewoon.’ Het werk is leuk, de begeleiding vanuit het bedrijf is heel goed en er wordt echt de tijd voor je genomen.

‘Het is erg prettig dat ik met alle vragen bij mijn collega’s terecht kan. Zij nemen hier altijd de tijd voor. Niet alleen voor werk gerelateerde maar zeker ook voor andere vragen.'

Tot slot vraag ik naar zijn afstudeerproject. Julien heeft de keuze uit twee afstudeerprojecten en twijfelt nog welk project het gaat worden. ‘Het zijn ook twee verschillende onderzoeken. Het ene onderzoek gaat over digitalisering van de fabrieksvloer en het andere over nieuwe maltechnieken. Beide projecten zijn zeer interessant. Digitalisering vind ik heel mooi omdat je kijkt naar nieuwe technieken en onderzoek naar nieuwe maltechnieken sluit beter aan op het bouwkundig proces.’ Een keuze die Julien gelukkig nog niet hoeft te maken. Hij heeft nog een paar maanden om erover na te denken. Uiteraard ben ik wel benieuwd naar zijn keuze.  Julien heeft het goed en werkt met plezier. Het bedrijf waar hij werkt is flink aan het innoveren en groeien.

‘Wanneer je voor dit bedrijf werkt heb je veel mogelijkheden. Je werkt met leuke collega’s en het is fijn werken. Het bedrijf is heel duidelijk in wat ze mij te bieden hebben en waar er kansen voor mij liggen. Dat is wel mooi.’

Ben jij net zoals Julien op zoek naar een baan in de bouw en wil je weten welke keuzemogelijkheden je hebt? Laat je tijdens een loopbaanadvies gesprek adviseren. Na dit gesprek weet jij welke richting jij op kan met jouw loopbaan in de bouw. De sector biedt vele mogelijkheden en afhankelijk van je specialisatie en ambities zijn er verschillende mogelijkheden voor jou. 

Wil je weten hoe jouw loopbaan er uit kan zien op de technische arbeidsmarkt? Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Picture of John Verheggen

John Verheggen

John verzorgt als Marketing & Event Specialist bij TIM Recruitment het Marketingplan en coördineert de activiteiten.