Ruben-v-L-02

LOOPBAANADVIES - 4 min leestijd

De ervaring van Ruben - Electrical engineer

Aura Mooij op 16 februari, 2023

Werken als Electrical engineer in een machinefabriek.

Ruben werkt als Electrical engineer bij een machinefabriek in Helmond die ook voor externen produceert. Momenteel werkt hij samen met een collega aan een nieuw type machine.  Hierbij is hij verantwoordelijk voor de hardware en software en zijn collega voor het mechanische deel. Ze werken nauw samen en hebben op basis van opgestelde wensen en eisen een machine ontworpen en een prototype gebouwd. Dit doen ze in-house vanaf de ontwerpfase tot aan implementatie.

‘Je werkt aan een tastbaar product waardoor je direct resultaat ziet van je inspanningen en indien nodig meteen dingen kan aanpassen. ’

Als team krijgen Ruben en zijn collega alle vrijheid om te werken aan het ontwerp en prototype. Momenteel zijn ze het prototype aan het testen. Wanneer deze voldoet aan alle eisen, gaat het naar de klant voor de laatste testfase. Als alles succesvol loopt gaat de machine in productie. 

Ruben werkt in een machinefabriek en heeft verschillende collega’s waaronder ook engineers met diverse specialismen. Dit geeft zijn baan zeker een extra dimensie.

‘Ik word serieus genomen. Als ik iets nodig heb, dan wordt het voor mij geregeld. Dit vind ik heel fijn. ’

Ben jij net zoals Ruben op zoek naar een baan in de techniek en wil je weten welke keuzemogelijkheden je hebt? Laat je tijdens een loopbaanadvies gesprek adviseren. Na dit gesprek weet jij welke richting jij op kan met jouw loopbaan in de industrie. De sector biedt vele mogelijkheden en afhankelijk van je specialisatie en ambities zijn er verschillende mogelijkheden voor jou. 

Wil je weten hoe jouw loopbaan er uit kan zien op de technische arbeidsmarkt? Maak dan een loopbaanplan!

Picture of Aura Mooij

Aura Mooij

Talent Connector & Partnership Specialist