LOOPBAANADVIES - 11 min leestijd

De ervaringen van Rutger en Ward - 3D Engineer en Werkvoorbereider

Filip Beekmeijer op 30 maart, 2022

Werken bij een bouwbedrijf gespecialiseerd in modulaire prefab bouwsystemen

Rutger en Ward werken bij een specialist op het gebied van bouwsystemen. Ze maken permanente, semipermanente of tijdelijke huisvesting. Dit doen ze door middel van een flexibele, modulaire en innovatieve bouwmethode. Ruim 30 jaar geleden was het bedrijf al een pionier in Nederland op het gebied van prefab bouwen, en nog steeds zijn ze een voorloper in de vernieuwing van de bouwsector. 

Rutger en Ward zijn beiden op een andere manier bij hun huidige werkgever terechtgekomen. Rutger was erg geïnteresseerd in de aannemerij en wilde graag met hout werken. Nadat hij een technische MBO 4 diploma had gehaald is hij door gaan studeren aan een bouwkundige HBO opleiding. Vervolgens was Rutger op zoek naar een werkgever in de regio waar hij veel kon leren en door kon groeien in de richting van 3D engineering. 

Ward en Rutger TIM Recruitment

Rutger geeft aan dat er bij zijn huidige werkgever goed naar zijn wensen en ambities wordt geluisterd. Nadat hij een korte tijd op de productie heeft kunnen meekijken en als werkvoorbereider heeft gewerkt is hij nu meer de kant van 2D/3D engineering op gegaan. Hierbij krijgt hij veel verantwoordelijkheid en ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Daarnaast zit hij dicht op de productie en ziet hij direct het resultaat van zijn werk.

Rutger was op zoek naar een werkgever die hem bovenstaande kon bieden maar zelf kreeg hij het bedrijf waar dit mogelijk was niet gevonden. TIM heeft hem voorgesteld aan dit snel groeiende bedrijf waar hij het nu enorm naar zijn zin heeft en waar nog een mooie toekomst voor hem ligt. Hier kan Rutger zich ontwikkelen en zijn ambities waar gaan maken.

Barlibv

Ward had al een korte tijd werkervaring opgedaan bij een bouwkundig adviesbureau. Met deze ervaring op zak was hij op zoek naar een bedrijf waar hij echt impact kan maken en zijn kennis kan verbreden. In zijn huidige functie als werkvoorbereider heeft Ward het erg naar zijn zin en kan hij zich hier goed ontwikkelen als werkvoorbereider. 

In zijn huidige functie van werkvoorbereider krijgt Ward verantwoordelijkheid over een groot budget, daarnaast krijgt hij de ruimte om zijn eigen ideeën en initiatieven te ontwikkelen bijvoorbeeld op het gebied van de veiligheid van de producten. Ward geeft aan helemaal op zijn plek te zitten doordat hij het gevoel heeft echt het verschil te kunnen maken. Als er een probleem is komen er mensen naar hem toe en wordt er oprecht naar zijn inbreng geluisterd, iets wat bij zijn vorige werkgever niet het geval was. 

Ward was nog niet heel concreet aan het zoeken toen TIM hem benaderde voor een carrière adviesgesprek en toen is het eigenlijk heel snel gegaan. Door de eerdere ervaring had Ward al een beeld kunnen vormen over bij wat voor bedrijf hij wilde gaan werken. Via TIM is hij in zijn huidige functie gestart. 

Rutger en Ward

TIM heeft door jarenlange ervaring binnen de technische detachering een uitgebreid netwerk. De technische sector biedt vele mogelijkheden en afhankelijk van je specialisme en ambities zijn er verschillende mogelijkheden voor jou, wij kijken samen met jou naar de mogelijkheden en denken met je mee. De technische sector biedt vele mogelijkheden en afhankelijk van je specialisme en ambities zijn er verschillende mogelijkheden voor jou, We zijn altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de markt en bij bedrijven waardoor we mogelijkheden vinden waar je zelf nog niet aan had gedacht.

unitbouw_4_barli_base_prefab_woningen_www_barli_comontwikkelen.Malwin in contact met TIM kwam kreeg hij meteen een heel mooi aanbod voor een functie wat precies bij hem paste. "Toen is het eigenlijk allemaal verassend soepel en snel verlopen." TIM had meteen de aandacht voor Malwin en daardoor heeft hij zijn ideale functie gevonden waar hij met veel plezier veel kan leren en zich verder kan ontwikkelenToen Malwin in contact met TIM kwam kreeg hij meteen een heel mooi aanbod voor een functie wat precies bij hem paste. "Toen is het eigenlijk allemaal verassend soepel en snel verlopen." TIM had meteen de aandacht voor Malwin en daardoor heeft hij zijn ideale functie gevonden waar hij met veel plezier veel kan leren en zich verder kan ontwikkelenToen Malwin in contact met TIM kwam kreeg hij meteen een heel mooi aanbod voor een functie wat precies bij hem paste. "Toen is het eigenlijk allemaal verassend soepel en snel verlopen." TIM had meteen de aandacht voor Malwin en daardoor heeft hij zijn ideale functie gevonden waar hij met veel plezier veel kan leren en zich verder kan ontwikkelen

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw of industriële sector en wil je weten welke keuzemogelijkheden je hebt? Laat je dan net als Rutger en Ward adviseren tijdens een vrijblijvend loopbaanadviesgesprek. Na dit gesprek weet jij welke richting jij op kan met jouw loopbaan in de techniek.

Picture of Filip Beekmeijer

Filip Beekmeijer