LOOPBAANADVIES - 8 min leestijd

De ervaringen van Sander - Technicus Hoogspanning

Filip Beekmeijer op 15 april, 2022

Werken als technicus hoogspanning

Sander werkt bij een expert in energienetten. Ze realiseren en onderhouden veranderende energienetten. Zij zorgen ervoor dat het hoog-en middenspanningsnet in een deel van Nederland betrouwbaar functioneert. Ze lossen storingen 24/7 op, omdat energie belangrijk is voor ons dagelijks leven en werken. Samen met de klanten zorgen ze voor duurzame en innovatieve oplossingen voor nieuwe en bestaande energienetten. Zo werken ze samen aan een betrouwbare en duurzame energievoorziening. Sander werkt aan de beveiligingen voor het hoogspanningsnet op verschillende centrales of voor de industrie. Hier lost hij storingen op of werkt hij mee aan de aanleg van nieuwe beveiligingen.

Centrale Diemen3

Sander had de HBO opleiding in de maritieme techniek afgerond. Helaas was er voor hem net als vele klasgenoten geen werk te vinden op zee. Tijdens de opleiding heeft Sander een certificaat hoogspanning behaald omdat er op schepen vaak gewerkt wordt met hoogspanning. Via een vriend kwam Sander er achter dat hij dankzij de basiskennis die hij tijdens zijn opleiding had opgedaan de overstap kon maken richting de hoogspanningstechniek op het land. 

"Veel aandacht voor mij"

Sander kende zelf de bedrijven niet en kwam toen in contact met TIM. Sander zegt "Er was goed contact en veel aandacht voor mij. We hebben samen besproken waar ik naar toe wilde en wat voor bedrijf er bij mij past. Toen is het razendsnel gegaan. TIM nam het initiatief en kwam snel met een mooi voorstel!"

TIM heeft een bedrijf gevonden dat perfect bij Sander past. Hier is veel aandacht en krijgt hij de ruimte om zich te ontwikkelen. Om de overstap soepel te laten verlopen van zijn studie naar het werkveld heeft Sander een onboardingsprogramma van tien weken gevolgd met een mix van theorie en praktijk. Tijdens deze tien weken heeft hij de benodigde certificaten gehaald om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, theorie lessen gevolgd om alles te leren over zijn werkgever en kon hij vast aan de slag op de wekvloer om de werkzaamheden en zijn directe collega's te leren kennen. Door Corona was het onboardingsprogramma dit keer meer digitaal georganiseerd dan fysiek in verband met de veiligheid. Het bedrijf is nu bezig om het onboardingsprogramma verder uit te breiden naar een periode van een jaar. 

Nu Sander het onboardingsprogramma heeft afgerond heeft hij contact met zijn teammanager om te blijven kijken naar zijn ontwikkeling. Samen blijven ze in gesprek over de richting die Sander op wil met zijn carrière en wat hij daar voor nodig heeft. Hier wordt hij goed in begeleid en is er echt aandacht voor hem als persoon. 

Vind ook een werkgever die bij jou past

TIM heeft door jarenlange ervaring binnen de technische detachering een uitgebreid netwerk. De technische sector biedt vele mogelijkheden en afhankelijk van je specialisme en ambities zijn er verschillende mogelijkheden voor jou, wij kijken samen met jou naar de mogelijkheden en denken met je mee. We zijn altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de markt en bij bedrijven waardoor we mogelijkheden vinden waar je zelf nog niet aan had gedacht. 

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw of industriële sector en wil je weten welke keuzenmogelijkheden je hebt? Laat je dan net als Sander adviseren tijdens een vrijblijvend loopbaanadviesgesprek. Na dit gesprek weet jij welke richting jij op kan met jouw loopbaan in de techniek.

Picture of Filip Beekmeijer

Filip Beekmeijer