Assistent Uitvoerder via TIM Recruitment

LOOPBAANADVIES - 5 min leestijd

De ervaring van Steven - Assistent uitvoerder

Aura Mooij op 13 februari, 2019

Steven-01

Werken in de Bouw als Assistent uitvoerder. 

Steven werkt bij een grote aannemer als Assistent uitvoerder. De aannemer waar Steven werkt is een beursgenoteerde onderneming in vastgoed, bouw, infra- en installatietechniek. Steven werkt aan verschillende infraprojecten. Tijdens het interview werkt hij aan het woonrijp maken (WRM) van een woonwijk en is verantwoordelijk voor de aansturing en begeleiding van het project met als eindresultaat een volwaardige woonstraat. Zo is Steven dagelijks te zien op de bouwplaats om ervoor te zorgen dat de infrastructuur rondom de woonwijk volgens planning verloopt.

Als assistent uitvoerder staat Steven onder toezicht van de uitvoerder. Wanneer je werkt als assistent uitvoerder moet je over goede management kwaliteiten beschikken. Steven is verantwoordelijk voor de communicatie met opdrachtgevers, in dit geval is dat de gemeente, en sturing van verschillende mensen op de bouwplaats. Daarnaast is hij organisatorisch verantwoordelijk voor de planning, administratie van materialen en bonnen, coördineren van termijnstaten, het regelen en vooruitkijken met betrekking tot de uit te voeren werkzaamheden. Het werk mag namelijk geen onnodige vertragingen oplopen.

‘In deze functie regel je veel maar moet je ook vooruitkijken met betrekking tot de werkzaamheden.’

Dit is Steven zijn eerste baan na zijn MBO Infratechniek opleiding. Zijn werkzaamheden zijn afwisselend en de fijne kneepjes van het vak leert hij in de praktijk. Regelmatig neemt Wouter (contactpersoon TIM) contact op om te vragen hoe het gaat en of alles naar wens is. Dat Wouter zo betrokken is, ervaart Steven als prettig.

Tijdens het interview met Steven kun je zien dat hij het naar zijn zin heeft in zijn huidige functie. Steven werkt in de buurt van zijn woonplaats aan diverse infraprojecten, de functie is afwisselend, geeft hem voldoende uitdaging en hij krijgt de mogelijkheid om verder door te groeien.  

Ben jij net zoals Steven op zoek naar een baan in de bouw, civiele techniek of ROVM sector en wil je weten welke keuzemogelijkheden je hebt? Laat je tijdens een loopbaanadvies gesprek adviseren. Na dit gesprek weet jij welke richting jij op kan met jouw loopbaan in de bouw. De sector biedt vele mogelijkheden en afhankelijk van je specialisatie en ambities zijn er verschillende mogelijkheden voor jou. 

Wil je weten hoe jouw loopbaan er uit kan zien op de technische arbeidsmarkt? Maak dan een loopbaanplan! 

Picture of Aura Mooij

Aura Mooij

Talent Connector & Partnership Specialist