LOOPBAANADVIES - 6 min leestijd

De ervaring van Wessel - Werkvoorbereider

Filip Beekmeijer op 24 februari, 2021

Werken als werkvoorbereider

Wessel werkt als werkvoorbereider bij een grote organisatie die zich bezig houdt met verschillende soorten onderhoud en renovatieprojecten.  Van het vervangen van een kraan, het repareren van een voordeurslot tot de complete renovatie van een appartementencomplex of woonwijk voor een woningbouwcoöperatie. In deze functie is Wessel verantwoordelijk voor de afhandeling van nieuwe aanvragen, communicatie met de onderaannemers, verzorgen van de bestellingen, bewaken van de projectplanning, regelen van vergunningen en de financiële afhandeling rondom het project.

Als werkvoorbereider is Wessel op het moment dat we hem spreken verantwoordelijk voor een of twee projecten tegelijk. Op het moment van het interview is hij druk bezig met de voorbereidingen voor 2021. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het begeleiden van een groot renovatieproject waarbij +/- 100 huizen worden opgeknapt. Daarvoor heeft Wessel overleg met opdrachtgevers, bewoners, leveranciers en onderaannemers. Vervolgens plant hij de monteurs zo efficiënt mogelijk in. In zijn werkzaamheden wordt hij ondersteund door zijn leidinggevende waar hij altijd terecht kan voor vragen.

20201215_132727

Op het moment dat we Wessel spraken was hij twee maanden werkzaam in deze functie. Wessel is erg tevreden over het werk, de begeleiding is goed en er heerst een echte teamsfeer binnen het bedrijf, zelfs met alle coronamaatregelen. Wessel krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid in zijn werk. 

Voordat Wessel begon als werkvoorbereider is hij werkzaam geweest in de standbouw. Daar was hij begonnen nadat hij een bouwkundige opleiding had afgerond aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Mede door de coronacrisis had zijn baan in de standbouw geen toekomst meer en was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Christian kwam in contact met Wessel en had snel deze leuke nieuwe uitdaging voor Wessel gevonden.

9288

Dit is Wessel zijn tweede baan nadat hij de opleiding aan de Technische Universiteit Eindhoven heeft afgerond. Zijn werkzaamheden zijn afwisselend en de fijne kneepjes van het vak leert hij hier in de praktijk. Dat maakt dit project voor hem erg interessant en leerzaam. Regelmatig neemt Christian (Senior Accountmanager bij TIM) contact op met Wessel om te vragen hoe het gaat en te controleren of hij nog goed op zijn plek zit.

Is jouw baan door corona op de tocht komen te staan, of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw, civiele techniek of ROVM sector en wil je weten welke keuzemogelijkheden je hebt?

Laat je dan net als Wessel adviseren tijdens een vrijblijvend loopbaanadviesgesprek. Na dit gesprek weet jij welke richting jij op kan met jouw loopbaan in de techniek. De sector biedt vele mogelijkheden en afhankelijk van je specialisme en ambities zijn er verschillende mogelijkheden voor jou, Vraag nu een vrijblijvend loopbaanadviesgesprek aan!

Picture of Filip Beekmeijer

Filip Beekmeijer