Horizontal view of woman with her curriculum vitae

WERKEN IN DE TECHNIEK - 8 min leestijd

Waarom kiezen voor een technisch detacheringsbureau?

Wilbert van Baren op 14 januari, 2020

Wij delen jouw passie voor techniek.

Binnen de techniek branche zijn er diverse banen beschikbaar in verschillende sectoren en type bedrijven. Er is vraag naar technische professionals op alle niveaus en technische achtergronden. Als detacheringsbureau in de techniek is TIM gespecialiseerd in het bemiddelen van technische professionals in de industrie en bouw. Door de jaren heen hebben we meerdere tekenaars, engineers, werktuigbouwkundigen, constructeurs, calculators, werkvoorbereiders, civiele technici en projectleiders geholpen met hun carrière.

Wij kennen de technische markt, delen jouw passie voor techniek en helpen jou met het vinden van een baan die écht bij je past. 

Persoonlijke ontwikkeling

Kennis van de technische markt.

Wanneer je een baan zoekt dan vraag je je waarschijnlijk het volgende af. Welke baan past bij mij? Hoe vind ik een werkgever die bij mij past? En hoe vind ik de ideale baan? Hiernaast zal je je ook afvragen welke branches in de techniek het beste bij jou passen. En heb ook je al nagedacht over het type bedrijf waar je wilt werken? Afhankelijk van jouw technische opleiding kan je veel kanten op. Er is veel keuze. Door te weten wat je wilt, is het maken van een keuze makkelijker. Wij kennen bedrijven en weten welke banen er in de techniek of bouw zijn.  Samen kijken we naar de richting die jij op kan gaan met je loopbaan, de keuzemogelijkheden die je hebt en welke bedrijven en banen die het beste bij je passen.   

Samen bouwen wij aan jouw toekomst.

Bij TIM draait het om jou! Wij kijken naar jouw wensen en ambities, en niet vanuit de vacature. Naar aanleiding van jouw wensen bespreken we wat jouw keuzemogelijkheden zijn, welke richting jij op kan met jouw carrière en welke bedrijven op zoek zijn naar jouw technische expertise. TIM beschikt over een breed netwerk organisaties, samen bespreken we jouw mogelijkheden en indien gewenst gaan we op zoek naar die baan die écht past bij jouw ambities.  

Zoek een baan die écht bij je past. 

Als technisch detacheringsbureau kennen we de de markt door en door. En wij kennen de bedrijven die op zoek zijn naar professionals zoals jij! Wij denken met je mee en helpen jou met het zoeken naar een baan die aansluit op jouw wensen en ambities. Hier kijken we onder meer naar de branche, het type bedrijf en welke bedrijfscultuur het beste bij jou past. We bespreken ook de mogelijkheden die organisaties bieden. Denk aan de werklocatie, werksfeer, het werk, salaris of ontwikkelingsmogelijkheden. Je wilt natuurlijk niet ‘zomaar’ een baan, je wilt werk wat je graag doet, én in een organisatie die écht bij je past!

Begeleiding tijdens jouw sollicitatie. 

Hebben we een passende baan voor je gevonden, dan begeleiden we je tijdens het hele sollicitatieproces. Samen kijken we naar jouw cv, bereiden we je voor zodat je goed voorbereid het sollicitatiegesprek in gaat én weet waarom jij de meest geschikte kandidaat bent. Indien gewenst kan een loopbaanadviseur van TIM mee met jou naar het gesprek om je te begeleiden. Als de daadwerkelijke klik er is, en zowel jij als de opdrachtgever positief zijn, dan volgt de arbeidsvoorwaardelijke afronding en heb je een baan.

Persoonlijke groei.

Wanneer je ervoor kiest om gedetacheerd te worden dan teken je na het arbeidsvoorwaardelijk gesprek (net als bij een regulier bedrijf) jouw contract. Je komt in dienst bij TIM en hebt dezelfde zekerheden als bij een vaste baan. Hierdoor ben je verzekerd van persoonlijke loopbaan begeleiding. We houden contact, evalueren waar je staat, wat er speelt en bespreken of je de juiste richting opgaat met jouw carrière. Het is belangrijk dat je goed op je plek zit en daarin begeleiden we je. Mocht je werkplek toch niet zijn wat je ervan had verwacht, dan gaan wij ‘achter de schermen’ op zoek naar een andere uitdaging. Mocht je werkplek dusdanig goed bevallen dan treed je na de vaste inleenperiode rechtstreeks in dienst bij het bedrijf waar je werkt.

Wil jij ook weten wat jouw keuzemogelijkheden zijn? 

Investeer dan een uurtje van je tijd en laat je vrijblijvend adviseren door een loopbaanadviseur van TIM. De keuze is aan jou. Plan een vrijblijvend loopbaanadviesgesprek in en samen kijken we naar de volgende stap in jouw loopbaan.

Picture of Wilbert van Baren

Wilbert van Baren

Als Partner verantwoordelijk voor de vestiging in Hilversum, het aansturen van twee teams en het doorvertalen van klant- en marktbehoefte binnen de vakgebieden Industrie en Bouw. De belangrijkste focus van de teams ligt op het werven en selecteren van technisch talent, relatiebeheer met zowel gedetacheerden als klanten en acquisitie nieuwe klanten.