Daryl-TIM-Academy

TIM NIEUWS - 9 min leestijd

Werken als Senior Accountmanager Industrie. De ervaring van Daryl.

Simone Janssen op 24 mei, 2019

Ruimte voor groei en ontwikkeling. TIM Academy.

Als accountmanager bij TIM blijf je jezelf ontwikkelen. Je wordt intensief getraind zodat je in korte tijd een echte professional bent in de vaktechnische detachering. Je blijft jezelf ontwikkelen en bent op de hoogte van ontwikkelingen in de markt. Dit is tevens de reden dat we regelmatig toetsen of onze accountmanagers up-to-date zijn met hun kennis en nog steeds de juiste koers volgen. Als accountmanager wordt je hierbij begeleid en is er veel aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bij TIM ben je verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling, je eigen vakgebied, bepaal je je eigen salesstrategie en benader je zelfstandig de markt.

Ik vraag aan Daryl hoe het staat met zijn werkgeluk en omdat ik weet dat hij onlangs ook is getoetst op zijn kennis wil ik ook graag weten hoe hij dit heeft ervaren.

Het werkgeluk van Daryl.

Daryl werkt als Senior Accountmanager bij TIM in Hilversum. Onlangs is Daryl getoetst op zijn kennis, geslaagd en heeft het TIM Professional Certificaat ontvangen. Aan Daryl de vraag hoe het is om een gevorderd vaktechnisch professional te zijn binnen de detachering. 

Daryl-TIM-AcademyDaryl is verantwoordelijk voor het vakgebied Industrie. Een vakgebied waarin hij graag werkt door de vele ontwikkelingen die razendsnel gaan door innovatie, duurzaamheid en wereldwijde trends. Ook de diversiteit spreekt Daryl aan. Er zijn vele type bedrijven. Denk aan machinefabrieken, producenten, installateurs, enzovoorts. Binnen deze type bedrijven zijn er weer diverse branches zoals automotive, productontwikkeling, elektronica, industriële automatisering, voedingsmiddelen industrie, enzovoorts. Deze sector in de techniek is heel breed en heeft vele mogelijkheden.

 Daryl vind het belangrijk om op de hoogte te zijn van ontwikkelingen, wat bedrijven zoeken en waar kansen liggen voor zijn kandidaten. 'In een intake vraag ik eerst wat wensen en ambities zijn om vervolgens alle keuzemogelijkheden te bespreken. Voor mij is het belangrijk dat kandidaten goed op de hoogte zijn van alle mogelijkheden in de Industrie sector. Welke banen zijn er. In welke sector kan je gaan werken. Welke richting kan je op gaan met je loopbaan en welke keuze is het beste om te maken.'

De diversiteit van de sector en werkzaamheden is wat Daryl het meeste aanspreekt in zijn werk. Hij heeft dagelijks contact met technische professionals, kandidaten en bedrijven in de industrie sector. Hierbij heeft iedereen zijn eigen wensen. Een kandidaat wil een mooie baan, vaak niet te ver van huis en bij een bedrijf waar hij de mogelijkheid krijgt om zichzelf verder te ontwikkelen. Bedrijven zoeken technische professionals die voldoen aan bepaalde profielen.

De uitdaging is het grootste wanneer een kandidaat of opdrachtgever een (hele) specifieke vraag hebben. Zo heeft Daryl een kandidaat gehad die zowel in de software als hardware wilde werken. Deze banen zijn er niet voor het oprapen. Meestal zoeken bedrijven of een Software engineer of een Hardware engineer. 'In dit geval heb ik mijn netwerk ingezet en bij diverse opdrachtgevers geïnformeerd naar de mogelijkheden. Het resultaat was een baan die helemaal voldeed aan de wensen van mijn kandidaat.'

‘Het koppelen van kandidaten en bedrijven waarbij het resultaat is dat beide partijen blij zijn, dat is denk ik wel het leukste aan mijn baan.’

Met het werkgeluk van Daryl zit het zeker goed. Daryl heeft meerdere trainingen gevolgd en kunnen toepassen in zijn werk. Daarnaast is hij zeer ambitieus. Daryl wil zichzelf zowel persoonlijk als professioneel verder blijven ontwikkelen. Bij Daryl ligt de lat hoog, namelijk doorgroeien naar Algemeen Directeur van TIM. En dat is een hele mooie ambitie Daryl!   

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je deel uitmaken van ons geweldige team? 
Wij zoeken collega's. Kijk voor meer informatie op de pagina werken bij TIM of Solliciteer

Picture of Simone Janssen

Simone Janssen

Al ruim 10 jaar specialist in het HRM vakgebied. Als Human Resource Manager eindverantwoordelijk voor succesvolle in- en doorstroom van alle vacatures bij TIM, talent-, leiderschaps- en organisatieontwikkeling, naleving van arbeidsvoorschriften en -wetgeving, en strategische advisering van directie op het gebied van HR beleid.