Van accountmanager naar Teammanager

WERKEN BIJ TIM - 6 min leestijd

Ga jij jouw grenzen verleggen?

John Verheggen op 7 december, 2022

Ben je commercieel en wil je graag doorgroeien? Dan ben je Bij TIM Technical Recruitment aan het juiste adres. Koen Swinkels is daar het mooie voorbeeld van. Als één van onze jonge aanwinsten vertelt hij over de stappen die hij heeft gemaakt om binnen een jaar van accountmanager door te groeien naar Teammanager Civiel.

Grote stappen

“Ik ben erg trots op de stappen die ik heb gezet binnen de recruitment wereld”, vertelt Koen enthousiast. “In 2020 ben ik bij TIM aan de slag gegaan als accountmanager. Met net een commerciële studie aan de Fontys Hogeschool achter de rug had ik nog geen werkervaring. Tijdens mijn studie is mij duidelijk geworden dat ik de commercie in wilde in plaats van de marketing. Maar harde sales was ook niets voor mij. Bij TIM kreeg ik de kans om als accountmanager te starten. Het is een functie gebleken die uitstekend bij mij past. Het is geen harde sales maar een dienstverlenende rol waarbij ik toegevoegde waarde kan geven aan zowel de kandidaat als de opdrachtgever”.

Commercieel talent

Alle commerciële medewerkers bij TIM volgen een intensief Talent Development Programma waardoor ze op korte termijn door kunnen groeien in het vakgebied wat bij ze past. Ook Koen heeft dit programma gevolgd en maakte snel grote stappen.

“Door de samenwerking met het team en de persoonlijke begeleiding tijdens het trainingstraject ben in korte tijd snel doorgegroeid”, vervolgt Koen. “Je wordt uitgedaagd om jezelf te blijven ontwikkelen en je doelen te bereiken. Tijdens de training leren we de focus vooral op de kandidaten te leggen die we willen plaatsen. En dit is precies wat ik zocht in een commerciële rol: de wensen en mogelijkheden van de kandidaat centraal stellen en daarbij op en coachende wijze de perfecte kandidaat aan de perfecte opdrachtgever matchen.”

Iets voor jou?

Koen is binnen een jaar doorgegroeid van Accountmanager naar Senior Accountmanager en mag zich inmiddels Team Manager Civiel noemen.

“Dat ik deze stappen heb kunnen maken voelt als een flinke waardering voor mijn inzet en motiveert me om ook mijn teamleden mee te nemen in ons groeiproces. We dagen elkaar dagelijks uit om onze doelen te behalen en jezelf als persoon te blijven ontwikkelen.”

Werken bij TIM, is werken in een professionele omgeving. Wij hebben altijd plezier in ons werk, zijn doelgericht, nieuwsgierig en winnaars! Wil jij ook commercieel aan de slag binnen het technische beroepenveld? Wij zijn altijd op zoek naar collega’s. Bekijk onze vacatures.

Picture of John Verheggen

John Verheggen

John verzorgt als Marketing & Event Specialist bij TIM Recruitment het Marketingplan en coördineert de activiteiten.