Foto Shutterstock.com

LOOPBAANADVIES - 9 min leestijd

Loopbaankeuze: waar ga jij werken in de techniek of bouw?

Wilbert van Baren op 3 februari, 2020

Loopbaankeuze.  

Ben jij op zoek naar een baan in de techniek of bouw? Wat zijn belangrijke overwegingen wanneer je een beslissing neemt over een (nieuwe) baan? Waar gaat het nu echt om. Weet jij welke baan en werkgever het beste past bij jou? Ga je van je passie je beroep maken, of van je beroep je passie? Hoe belangrijk is een goed salaris, een vast contract en een goede werksfeer voor jou? En heb je ook nagedacht over doorgroeimogelijkheden, verantwoordelijkheden en opleidingsmogelijkheden?

Help! Ik vind zoveel leuk, wat moet ik nu kiezen?

Het maken van een keuze wordt moeilijker naarmate je als (startende) technische professional meerdere kanten op kan met jouw loopbaan. Maar hoe belangrijk is het maken van een goede keuze eigenlijk? Wist je dat de keuzes die je maakt aan het begin van je loopbaan invloed hebben op jouw toekomst. Maak pas een keuze wanneer je weet wat jouw keuzemogelijkheden zijn en je weet wat je wilt bereiken. Laat je adviseren door een arbeidsmarktspecialist en ga die richting op met jouw carrière die bij je past. Denk goed na over de volgende stap in jouw loopbaan. Welke functie (wat je op een dag doet aan taken) en welke branche (vakgebied en mensen) passen bij jouw wensen en ambities.

Wensen en ambities.  

Werkinhoud: waar moet een baan aan voldoen. Je wilt natuurlijk niet zomaar een baan, je wilt plezier in je werk en het gevoel hebben dat het werk wat je doet zinvol is. Wat is jouw ambitie? Waar zie jij jezelf over 5 jaar? Kies werk waar je goed in bent. Werk waar je gebruik maakt van je competenties. Werk wat jou energie geeft. Kies voor uitdaging, afwisseling of het uitvoeren van taken die je leuk vindt. 

Naast het werk is de arbeidsomgeving een belangrijke overweging in jouw loopbaankeuze. Uiteindelijk is de omgeving waar je werkt bepalend voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling.  

Organisatie: wat kenmerkt de organisatie en de cultuur. Kies een werkgever in een branche/vakgebied waar je je verbonden mee voelt. Wil je werken voor een grote stabiele organisatie of maak je liever onderdeel uit van een kleine dynamische organisatie. Vaak is heeft de omgeving waar je werkt ook invloed op jouw carrière.

(Rand)voorwaarden: wat zijn jouw wensen? Naast de functie en het bedrijf helpen we je ook met de randvoorwaarden. Hoeveel uur wil je minimaal werken. Welke reistijd is acceptabel. Ga je voor je werk ook naar het buitenland of is dit niet wenselijk. Wat wil je verdienen en welke secundaire arbeidsvoorwaarden zijn belangrijk voor jou.

Loopbaankeuze. In welke carrière fase zit jij?

Er zijn verschillende redenen om na te denken over jouw loopbaan. Je hebt (net) je studie afgerond. Welke richting ga jij op met je loopbaan? Je overweegt een carrière switch. Wat zijn andere opties? Je wilt een volgende stap maken in je carrière. Je bent toe aan een volgende stap in je loopbaan en wilt weten hoe je dit het beste kan aanpakken. Hoe plan je toekomst zo zorgvuldig mogelijk?

Loopbaanadviesgesprek. Wat wil ik? Wat kan ik? 

Door de beste keuzes te maken haal je het optimale uit je werk én je carrière. Laat je goed informeren waarom een baan goed bij jou past én wat een organisatie jou te bieden heeft. Bedenk hoe jouw loopbaan eruit ziet, waar je naartoe wilt doorgroeien en werk aan je eigen toekomst. 

Onze werkwijze.

TIM is arbeidsmarktspecialist in de industrie en bouw. Wij kijken naar de wensen van onze kandidaten en niet vanuit de vacature. Onze werkwijze kenmerkt zich een persoonlijke benadering en het geven van maatwerk carrière advies. Meer informatie over TIM lees je in het blog artikel Waarom kiezen voor een technisch detacheringsbureau?.

Wanneer je kiest voor TIM dan plannen we eerst een vrijblijvend loopbaanadviesgesprek in. Tijdens dit adviesgesprek leren we je kennen, denken we met je mee en kijken we naar jouw loopbaankeuze. Vervolgens helpen we jou met de volgende stap in jouw carrière en zoeken we een baan die écht bij je past. Bij TIM heeft jouw carrière onze prioriteit. We begeleiden je tijdens het hele sollicitatieproces. Wanneer je ervoor kiest om gedetacheerd te worden via TIM dan heb je dezelfde zekerheden als bij een vaste baan én ben je tijdens de vaste inleenperiode verzekerd van persoonlijke loopbaan begeleiding totdat je rechtstreeks in dienst treed bij het bedrijf waar je werkt. Mer informatie over dit traject leest je op de pagina Werken in de techniek of bouw. Jouw traject.

Vrijblijvend loopbaanadviesgesprek?  

Investeer een uurtje van je tijd en laat je vrijblijvend adviseren door een loopbaanadviseur van TIM. De keuze is aan jou. Plan een vrijblijvend loopbaanadviesgesprek in en samen kijken we naar de volgende stap in jouw carrière.

Picture of Wilbert van Baren

Wilbert van Baren

Als Partner verantwoordelijk voor de vestiging in Hilversum, het aansturen van twee teams en het doorvertalen van klant- en marktbehoefte binnen de vakgebieden Industrie en Bouw. De belangrijkste focus van de teams ligt op het werven en selecteren van technisch talent, relatiebeheer met zowel gedetacheerden als klanten en acquisitie nieuwe klanten.