Klaar om in de bouw te werken?

LOOPBAANADVIES - 8 min leestijd

Klaar om in de bouw te werken?

John Verheggen op 14 november, 2023

Maak een goede start met deze 3 stappen!

Lees ook: Welke baan past bij jou?

De bouwsector is een belangrijke sector in de economie en biedt veel mogelijkheden voor mensen die willen werken in de bouw. Want, of je nu net afgestudeerd bent of al jaren in deze sector werkt, er zijn talloze kansen om voor een bloeiende carrière in de bouw. Lees welke stappen je kunt nemen om succesvol in de bouwsector te gaan werken.

Stap 1. Verken de verschillende carrièremogelijkheden

De eerste stap is om te ontdekken naar welke functies vraag is en welke vaardigheden en opleidingen daarvoor vereist zijn. Er zijn diverse functies binnen de bouwsector, variërend van administratieve taken tot technische beroepen en van managementfuncties tot specialistische banen. Het is belangrijk om te ontdekken wat jou enthousiast maakt en wat de toekomstperspectieven zijn. Als je twijfelt over jouw droomfunctie, dan is het slim om in je omgeving rond te vragen wat ze bij jou vinden passen of om een loopbaanadviseur in te schakelen.

Stap 2. Vergroot jouw kansen met een technische opleiding 

Met een afgeronde technische MBO-4 of HBO opleiding ben je klaar voor een baan in de bouw. De bouwsector heeft een uitgebreid aanbod aan kansrijke beroepen. Welk beroep het beste bi je past is afhankelijk van je gekozen richting

Wil je bijvoorbeeld aan de slag als werkvoorbereider of BIM Modelleur? Werkvoorbereiders met een afgeronde MBO-4 opleiding Bouwkunde, hebben bijvoorbeeld goede toekomstmogelijkheden. Maar ook Constructeurs en Adviseurs hebben een veelbelovende toekomst voor zich met een technische HBO of WO opleiding.

3. Zoek een werkplek die écht bij je past

Als aankomend starter op de arbeidsmarkt wil je natuurlijk direct aan de slag zodra je bent afgestudeerd. Om je te helpen met een vliegende start, biedt TIM het Loopbaanplan. Je plant een adviesgesprek met één van onze Loopbaanadviseurs. Na dit gesprek weten we precies wat jouw wensen en ambities zijn en gaan we voor je aan de slag om de beste baan te vinden die ook écht bij je past. Zodra je klaar bent met je opleiding kun je direct beginnen. Lees ook hoe David via TIM zijn carrière een boost wist te geven.

Ben je al een tijdje actief in de bouwsector en vind je het eens tijd voor iets anders? Ook dan staat TIM voor je klaar om jouw carrière verder vorm te geven. Wil je weten hoe? Maak een afspraak!

Picture of John Verheggen

John Verheggen

John verzorgt als Marketing & Event Specialist bij TIM Recruitment het Marketingplan en coördineert de activiteiten.