Van loopbaanadvies naar loopbaanplan

LOOPBAANADVIES - 10 min leestijd

Loopbaanbegeleiding: De sleutel tot succes voor je nieuwe baan

John Verheggen op 21 november, 2023

Bij loopbaanbegeleiding ontdek je wat jouw wensen zijn ten aanzien van een baan en welke functies en werkgevers bij jou passen. Lees verder om te ontdekken hoe het loopbaanplan van TIM kan bijdragen aan jouw succes.

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is een proces waarbij een loopbaanbegeleider je begeleidt bij het maken van belangrijke loopbaankeuzes. Het helpt je om inzicht te krijgen in je kwaliteiten, interesses en doelen, zodat je een passende baan kunt vinden en optimaal geniet van je carrière.

Tijdens onze loopbaanbegeleiding ga je aan de slag met het maken van jouw loopbaanplan, het ontdekken van je sterke punten en het identificeren van mogelijke obstakels. Je krijgt ondersteuning en advies van onze ervaren loopbaanadviseur, die je helpt met het vinden van de baan die bij jou past.

Het loopbaanplan is geschikt voor zowel mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan als voor mensen die meer voldoening willen halen uit hun huidige baan. Het kan je helpen om helderheid te krijgen over je loopbaanmogelijkheden en om de juiste stappen te zetten richting succes.

De voordelen van loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding biedt verschillende voordelen die kunnen bijdragen aan je succes in je nieuwe baan. Ten eerste helpt loopbaanbegeleiding je om je sterke punten en talenten te ontdekken. Door te weten waar je goed in bent, kun je gericht solliciteren en een baan vinden die bij je past. Daarnaast kan loopbaanbegeleiding je helpen om obstakels en belemmeringen te overwinnen. Onze loopbaanadviseurs wijzen je op je mogelijkheden en begeleiden je in het sollicitatieproces.

Verder kan loopbaanbegeleiding je helpen om je zelfvertrouwen en motivatie te vergroten. Door te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en het behalen van successen, zul je meer voldoening halen uit je werk en gemotiveerder zijn om je doelen te bereiken.

Tot slot kan loopbaanbegeleiding je helpen om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Een loopbaanbegeleider kan je adviseren over het stellen van realistische doelen en het bewaken van je grenzen, zodat je kunt genieten van zowel je carrière als je persoonlijke leven.

Hoe loopbaanbegeleiding je kan helpen in je nieuwe baan

Loopbaanbegeleiding kan je op verschillende manieren helpen om succesvol te zijn in je nieuwe baan. Ten eerste kan een loopbaanbegeleider je helpen om een duidelijk loopbaanplan op te stellen. Samen kun je doelen stellen en een strategie ontwikkelen om deze doelen te bereiken.

Daarnaast kan loopbaanbegeleiding je helpen om je sollicitatievaardigheden te verbeteren. Een loopbaanbegeleider kan je voorbereiden op sollicitatiegesprekken, feedback geven op je cv en sollicitatiebrieven, en tips geven voor het vinden van vacatures. Verder kan loopbaanbegeleiding je helpen om jezelf te presenteren op de arbeidsmarkt. Een loopbaanbegeleider kan je adviseren over het opbouwen van een professioneel netwerk, het gebruik van sociale media voor je carrière en het ontwikkelen van een persoonlijke merkidentiteit.

Tot slot kan loopbaanbegeleiding je helpen om jezelf te blijven ontwikkelen in je nieuwe baan. Een loopbaanbegeleider kan je ondersteunen bij het identificeren van leerdoelen en het vinden van ontwikkelingsmogelijkheden, zodat je kunt groeien en jezelf kunt blijven uitdagen.

Succesverhalen van mensen met een loopbaanplan van TIM

We hebben al veel mensen geplaatst waarbij ons loopbaanplan een positieve impact heeft gehad op de carrière. Vooral de schoolverlater heeft baat bij deze aanpak maar ook als je al een tijdje werkzaam bent biedt het loopbaanplan perspectief. We stellen je graag voor aan:

Waar kun je terecht voor loopbaanbegeleiding?

Er zijn verschillende mogelijkheden om loopbaanbegeleiding te volgen. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij loopbaanadviesbureaus. Maar we draaien er niet omheen. Bij TIM maak je een loopbaanplan met eerlijk resultaat. Binnen zes stappen start jij bij het bedrijf en met de baan die bij jou past. We brengen je wensen, ambities en kwaliteiten in kaart. Geven je advies over de mogelijkheden die er voor jou zijn, zorgen voor een CV en stellen je voor bij bedrijven die bij jou passen. Is er de welbekende match? Dan bereiden we je grondig voor op je gesprek. En vervolgens kun krijgt jouw carrière de boost die er nodig is.

Ben jij er klaar voor?

Picture of John Verheggen

John Verheggen

John verzorgt als Marketing & Event Specialist bij TIM Recruitment het Marketingplan en coördineert de activiteiten.